arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Te veel hyaluronzuur

Bestaat er ook zoiets als te veel hyaluronzuur?

Als iets goed voor je is, dan kan je er niet te veel van gebruiken, toch? Esthetisch arts Stephan Marks: "Dat gaat alleen niet helemaal op voor hyaluronzuur."
Te veel hyaluronzuur in een crème is onwaarschijnlijk. "Er gaat een discussie dat een vochtinbrengende crème met hyaluronzuur je huid lui kan maken, maar daar zijn zelfs de beste dermatologen nog niet over uit."

Fillers met hyaluronzuur

Te veel fillers met hyaluronzuur, daarentegen. "Vooral in je lippen en op je jukbeenderen kunnen te veel fillers met hyaluronzuur opvallen."
Te veel fillers in je wangen en/of lippen oogt al snel onnatuurlijk. "Het zijn de bekende gebieden waar je al snel in kan doorschieten, waardoor het ook meteen duidelijk is dat je 'iets' hebt laten doen. Dan valt er ook eigenlijk niks meer te ontkennen: zelfs voor een leek blijven te veel fillers in die gebieden niet onopgemerkt."

Vochtwallen

Ook onder je ogen kan teveel hyaluronzuur voor problemen zorgen. "Als je er gevoelig voor bent, kunnen fillers onder je ogen leiden tot vochtwallen." (zie artikel: grotere wallen na behandeling fillers).

Eén van de complicaties bij het opvullen van je traangootjes met filler is het vasthouden van vocht. "De meeste hyaluronidase wordt gebruikt voor het verwijderen van fillers na de behandeling van je traangootjes."
Het komt regelmatig voor dat er te veel fillers gebruikt zijn, met alle gevolgen van dien. "Het gebied onder je ogen is complex, het is niet altijd even goed te voorspellen welke invloed de fillers hebben op de afvoer van vocht."

En een teveel aan hyaluronzuurfillers kan ook een verhoogde druk op je bloedvaten teweegbrengen. "Als de bloeddoorstroming onder je ogen door een filler verstoord raakt, dan is het zaak om het teveel aan hyaluronzuur zo snel mogelijk op te lossen met hyaluronidase."

Ook bij je lippen moet je oppassen met de hoeveelheid hyaluronzuurfillers. "Het gaat niet alleen om een onnatuurlijk effect, maar bij overmatig (en langdurig) gebruik van fillers kan het weefsel dusdanig oprekken, dat je nooit meer kan stoppen met fillers."

Te veel is nooit goed. "Zelfs niet als het om hyaluronzuur gaat."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram