arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Wintersport anti-aging

Ski 'm erin!

Kou, sneeuw en wind zijn desastreus voor fijne lijntjes en rimpels. Tenzij je je houdt aan onderstaand lijstje. Zo blijf je jong tijdens je skivakantie!

Smeren

Met temperaturen beneden het vriespunt heeft je huid het daar boven op die berg zwaar te verduren. En de zon doet daar nog eens een schepje bovenop.
Door de reflectie van de sneeuw, de hoogte en de kwaliteit van de lucht is je huid extra gevoelig voor uv-straling. Tijdens de wintersport is een zonnebrandcrème met uva- en uvb-bescherming dan ook onmisbaar.

Smeer je gezicht minimaal een halfuur voordat je naar de piste vertrekt in met een zonnebrandcrème, minimaal factor 30. En herhaal het bij voorkeur meerdere keren per dag.

Een speciale wintersportcrème is trouwens ook geen overbodige luxe. De basis van een wintersportcrème is vetter, waardoor hij goed smeerbaar is bij (zeer) lage temperaturen.

Water

Ongemerkt verlies je tijdens het skiën enorm veel vocht. Op de piste vergeet je vaak te drinken en koud water staat al helemaal niet op het menu. Toch is het juist met lagere temperaturen van essentieel belang om je vochtbalans op peil te houden.

Drink sowieso een glas water bij het ontbijt en bestel, in plaats van warme chocolademelk met slagroom, liever een kop thee. Je huid heeft er niet alleen baat bij, je vermindert ook de kans op spierpijn en pijnlijke gewrichten.

Brrrr koud

Na een dag op de skipistes te hebben doorgebracht, is er niks lekker dan na afloop in een warm bad of hottub te stappen. Helaas. Misschien goed voor je gemoedstoestand, maar het warme water is funest voor je huid.
De warmte beschadigt de natuurlijke, olieachtige beschermlaag die je huid zacht en soepel houdt met als gevolg een droge huid. En zelfs eczeem ligt op de loer.

Het druist waarschijnlijk tegen al je principes in, maar het beste is om onder een koude douche te stappen. Van het koude water gaat je bloed sneller stromen en wordt er meer bloed van je hart naar je organen gepompt. Én voor het opwarmen van je lichaam heb je meer energie nodig, waardoor je immuunsysteem geprikkeld wordt.

Ook een optie is om een dag helemaal niet te douchen. Een ode aan de ouderwetse washand, oksels wassen, tanden poetsen en je gezicht reinigen. Niks meer aan doen.

Furrow op Instagram