arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Huidtherapeut-schoonheidsspecialiste

Schoonheidsspecialiste of huidtherapeut?

It's all in the name en dat geldt ook voor een schoonheidsspecialiste of huidtherapeut. Raquelle van Doorn, huidtherapeut: "Het grootste verschil zit hem in de vooropleiding. Je zult een 4-jarige HBO-opleiding met succes moeten afronden, voordat je jezelf huidtherapeut mag noemen."

En om het nog ingewikkelder te maken, kom je nog vaak termen als huidcoach, huidspecialist of lasertherapeut tegen. "Huidtherapeut is echt een beschermde titel. Daarnaast heeft elke huidtherapeut een BIG-nummer en wordt in het in het BIG-register vermeld."

Zowel de schoonheidsspecialiste als de huidtherapeut doen veel met de huid, waarbij elk zijn eigen expertise heeft. De bevoegdheden van een huidtherapeut zijn alleen iets anders en een behandeling bij de huidtherapeut wordt vaak vergoed door de zorgverzekering.

Schoonheidsspecialiste of huidtherapeut?

De één is ook niet per se beter dan de ander. "De schoonheidsspecialiste houdt zich meer bezig met de uiterlijke verzorging van de huid, terwijl een huidtherapeut zich meer richt op de medische kant."

Wil je weer fris en fruitig voor de dag komen, dan ga je naar de schoonheidsspecialiste. "Een massage, harsen, epileren van je wenkbrauwen, het verfrissen van je huid en het aanbrengen van (semi-permanente) make-up. En vergeet vooral de mani- en pedicure niet."

Een huidtherapeut is meer medisch opgeleid en in staat om huidproblemen op te lossen. "De insteek van de behandeling is anders. Bij de huidtherapeut ligt de focus meer op medische aandoeningen. Denk aan de behandeling van couperose, rosacea en andere huidaandoeningen."

Huidexpert

Ieder z'n vak. "Zowel de schoonheidsspecialiste als de huidtherapeut doet veel met de huid, waarbij elk zijn eigen expertise heeft. De bevoegdheden van een huidtherapeut zijn alleen iets anders en een behandeling bij de huidtherapeut wordt vaak vergoed door de zorgverzekering."

Voor een ontspannen gezichtsbehandeling naar de schoonheidsspecialiste en voor een laserbehandeling naar de huidtherapeut dus. "En voor een ingegroeide teennagel naar de medisch pedicure. Was alles in het leven maar zo simpel."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram