arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
rozenbottel

Rozenbottel zorgt voor een jongere huid

Als je aan fruit denkt, dan is rozenbottel waarschijnlijk niet het eerste wat je te binnen schiet, maar toch heeft deze vrucht bijzondere eigenschappen. Hij is zelfs van onschatbare waarde in het tegengaan van het verouderingsproces zodat hij eigenlijk niet kan ontbreken in je dagelijkse huidverzorgingsritueel (of voedingspatroon!).

Rozenbottelpoeder

Rozenbottels zijn de vruchten van verschillende rozensoorten. Het rode vruchtvlees is rijk aan vitaminen en het is vooral de enorme hoeveelheid vitamine C in dit fruit die opvalt. Zo bevat rozenbottel acht keer zoveel vitamine C als een kiwi en zelfs twaalf keer meer dan een sinaasappel.
En laat dit nu zorgen voor een verbetering van de hydratie en de elasticiteit van je huid. Dagelijkse inname van één of twee eetlepels rozenbottelpoeder maakt je huid soepeler en minder droog, waardoor fijne lijntjes en rimpels (zichtbaar!) verminderen. Naast vitamine C, zit er trouwens ook ook vitamine A, E en K in rozenbottels.

Rosa Mosqueta

Mocht je de voorkeur geven aan smeren boven eten, dan kun je deze vrucht op het INCI-label herkennen aan de botanische naam Rosa Mosqueta. De zaden van de rozenbottel worden geperst tot olie en niet zonder reden veelvuldig gebruikt in huidverzorgingsproducten.

Vanwege de enorme hoeveelheid vitamine A én C wordt rozenbottelolie dan ook steeds vaker ingezet om een droge huid door de zon te verminderen, maar het ingrediënt heeft ook een positieve invloed op littekens. Zelfs oude, vervormde en donkere littekens kun je met behulp van rozenbottelolie verminderen. En ook als je last hebt van couperose, acne en psoriasis kun je rozenbottel zonder problemen gebruiken.

Striae


Een voordeel van rozenbottelolie boven andere plantenoliën is de aanwezigheid van essentiële vetzuren zoals linol- en gammalinolzuur. Deze zorgen ervoor dat de olie snel door je huid wordt opgenomen (geen vet laagje!) en houden je droge huid soepel en ondersteunen het natuurlijke herstel- en reparatieproces van je huid. Je snapt dat bij striae rozenbottel ook onmisbaar is. En mocht je even tijdelijk geen aftersun bij de hand hebben na een dag met net iets te veel zon: rozenbottel.

Afvallen

O, en nog een reden om je voortaan zowel vanbinnen als vanbuiten onder te dompelen in rozenbottel: deze vrucht helpt je bij het afvallen. De werkzame stof tiliroside in rozenbottel zorgt ervoor dat de opname van glucose uit voeding afgeremd wordt en tegelijkertijd de verbranding van vet door je spieren en de lever verhoogd wordt. Misschien overbodig om te zeggen, maar om je dit effect te bereiken zul je wel het fruit moeten eten.

Furrow op Instagram