arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Polyglutaminezuur

Polyglutamic acid

There's a new kid in town: Polyglutamic acid. Zo nieuw dat er in Nederland nog maar weinig over bekend is. Silke van der Laan, Indigo Cosmetics: "Polyglutaminezuur is het sterkere zusje van hyaluronzuur. Dit aminozuur is in staat om tot wel 5000 keer zijn eigen gewicht in water vast te houden. Vijf keer meer dan hyaluronzuur."

De hydraterende eigenschappen van hyaluronzuur zijn al indrukwekkend, maar polyglutamic acid laat hyaluronzuur verbleken. "Beide ingrediënten zijn zogenoemde humectants, ze onttrekken vocht aan hun omgeving en hydrateren je huid." Maar polyglutamic acid doet meer dan alleen het hydrateren van je huid. "Onderzoek laat zien dat het aminozuur ook de aanmaak van collageen stimuleert en de elasticiteit van je huid verbetert."

Maar hier houdt het niet op. "Er zijn ook aanwijzingen dat polyglutamic acid de natuurlijke vochtbalans van je huid herstelt. Naast het aantrekken van vocht, versterkt het aminozuur je huidbarrière, waardoor je huid beter in staat is om vocht vast te houden. Dubbelop dus."

The Inkey List heeft een serum met polyglutamic acid in hun assortiment, maar daar blijft het tot nu toe bij. En dat serum is zo goedkoop dat je je bijna moet afvragen hoe goed het is.

Serum

De ontdekking van polyglutamic acid is zo nieuw dat er op dit moment nog weinig producten op de markt zijn die het aminozuur bevatten. "The Inkey List heeft een serum met polyglutamic acid in hun assortiment, maar daar blijft het tot nu toe bij. En dat serum is zo goedkoop dat je je bijna moet afvragen hoe goed het is."

En dan is er nog de vraag hoe je polyglutamic acid kunt invoegen in je huidverzorgingsritueel. "Omdat de keuze tot nu toe beperkt blijft tot een serum, kun je dit het beste gebruiken nadat je je gezicht gereinigd hebt en voordat je een crème aanbrengt. Met een moisturizer kun je het serum 'vastzetten' en de hydraterende eigenschappen van polyglutamic acid zelfs versterken."

Hyaluronzuur

Dat er een nieuwe ster aan het firmament is, betekent trouwens niet dat je geen geld meer hoeft te investeren in hyaluronzuur. "De ontdekking van polyglutaminezuur is nog zo recent, dat er nog veel onderzoek moet worden gedaan, maar ook hiervoor geldt dat er sterke aanwijzingen zijn dat de twee elkaars werking juist versterken."

Nieuw is niet altijd beter. "De toekomst zal het uitwijzen of polyglutamic acid echt beter is dan hyaluronzuur."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram