arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
ooglidcorrectie-vergoed-2

Ooglidcorrectie vergoed

Ooglidcorrectie wanneer vergoed?

Je hebt hangende oogleden, en hangende oogleden… Toch heb je vast weleens aan je oogleden getrokken om te controleren of een ooglidcorrectie misschien toch nodig is. Een ooglidcorrectie is namelijk naast botox en fillers één van de meest populaire cosmetische behandelingen. Maar wanneer is een ooglidcorrectie echt nodig? En ook niet geheel onbelangrijk: wanneer wordt deze operatie eigenlijk vergoed?

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een poliklinische ingreep, die vaak onder een lokale verdoving wordt uitgevoerd. Tijdens deze operatie van ongeveer 30 minuten wordt de overtollige huid boven je ogen door een plastisch chirurg verwijderd.

Ongeveer 70% van de bevolking krijgt te maken met hangende oogleden, maar er is niet echt een duidelijke grens om aan te geven dat een ooglidcorrectie ook echt nodig is. In principe is het zo dat als je je arcadeboog niet meer ziet, zou je al voor deze behandeling kunnen kiezen.

ooglidcorrectie-vergoed-1

Klachten zoals vermoeide of droge ogen, maar ook huidirritatie van de oogleden zijn vaak echt een reden voor een ooglidcorrectie. Het kan bijvoorbeeld echt nodig zijn als je vermoeid wordt van je overhangende oogleden of wanneer je er slechter door gaat zien. Maar ook als je zelf het gevoel hebt dat je oogleden overhangen of je er onzeker van wordt dan heeft een ooglidcorrectie al zin.

Ooglidcorrectie vergoed

Een ooglidcorrectie wordt vanuit de basisverzekering vergoed als de oogleden door een aangeboren afwijking verlamd of verslapt zijn. Verder wordt een ooglidcorrectie in de meeste gevallen vergoed als je aanvullend verzekerd bent of als de ooglidcorrectie medisch noodzakelijk is.

Ooglidcorrectie medisch noodzakelijk

En dat stukje ‘medisch noodzakelijk‘ verschilt dan weer per zorgverzekeraar. De meeste verzekeraars noemen een ooglidcorrectie medisch noodzakelijk als je een verslapt of verlamd bovenooglid hebt dat een deel (variërend van 1 mm tot de helft) van de pupil bedekt als je recht vooruit kijkt. Kom je op basis hiervan niet in aanmerking voor een vergoeding dan zijn er verzekeringen die een korting aanbieden. Er zit dus niks anders op dan bij je zorgverzekeraar na te gaan wat de voorwaarden zijn van jouw polis.

Kosten ooglidcorrectie

De kosten voor een (boven)ooglidcorrectie verschillen per kliniek. Je hebt al een bovenooglidcorrectie voor 700 euro oplopend tot wel 2000 euro. Ga niet alleen op de prijs, maar kies een kliniek en chirurg waar je je prettig bij voelt.

Ondanks dat een ooglidcorrectie een poliklinische ingreep is die veel wordt uitgevoerd, moet je je wel realiseren dat het echt een operatie is met een herstelperiode van ongeveer twee weken. Het is dan ook altijd goed de kliniek en artsen die er werken even na te trekken, zodat je zeker weet dat je door een goede specialist geholpen wordt.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram