arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ooglidcorrectie herhalen

Hoe vaak mag je een ooglidcorrectie herhalen?

Ik heb 5 jaar geleden mijn oogleden laten opereren, maar nu heb ik het gevoel alsof de huid boven mijn ogen toch weer slapper wordt. Hoe vaak mag je een ooglidcorrectie herhalen?

Plastisch chirurg Laura Moojen: “Bij een ooglidcorrectie verwijder je overtollige huid, vet en soms wat spierweefsel. Hiermee neem je ‘het probleem’ weg, maar niet de oorzaak. Daarom kan het zijn dat je inderdaad na een aantal jaar de operatie zult moeten herhalen.”

Een bovenooglidcorrectie mag je zonder problemen herhalen, maar dit geldt niet voor je onderoogleden. “De huid onder je ogen is vrij zwak, dus je moet deze operatie niet te vaak doen. Ook het weghalen van vet onder je ogen kun je niet oneindig blijven herhalen.”

Het kan ook zomaar zijn dat je wallen terugkomen door vocht. “Als de zwelling onder je ogen wordt veroorzaakt door een verstoorde lymfeafvoer, dan is een onderooglidcorrectie niet geschikt. Dan zul je echt naar andere oplossingen moeten gaan kijken. Vocht onder je ogen kun je nu eenmaal niet weg opereren."

Ooglidcorrectie herhalen

Als een bovenooglidcorrectie goed gedaan is zou je hem (voorlopig) niet hoeven te herhalen. “Als je niet ineens veel afvalt, je goed tegen de zon beschermt en gewoon normaal leeft dan zou je er in principe 10 jaar plezier van moeten hebben.” Hetzelfde geldt voor een onderooglidcorrectie. Laura: “Komt het probleem onder je ogen binnen 5 jaar terug, dan is er vaak meer aan de hand.”

Bij een onderooglidcorrectie wordt het teveel aan huid verwijderd en het vetweefsel herverdeeld. “De techniek van een onderooglidcorrectie is de laatste jaren enorm verbeterd. In plaats van het vet weg te snijden, wordt het opnieuw (egaal) onder je ogen verspreid. Hiermee voorkom je zogenaamde holle ogen, maar geef je tegelijkertijd ook steun aan een regio die toch vaak extra kwetsbaar is.”

Hoe dan ook kun je niet drie keer per jaar het mes in je oogleden zetten . “De huid rond je ogen is heel dun, dus probeer in eerste instantie ook te kijken naar wat de oorzaak is. Pas als je arcadeboog niet meer zichtbaar is, of je echt ‘wallen’ onder je ogen hebt, dan is een ooglidcorrectie zinvol.”

Het resultaat van zowel een boven- als een onderooglidcorrectie is in principe langdurig. “Leeftijd speelt natuurlijk ook gewoon mee. Als je ouder wordt kan het zijn dat je huid weer slapper wordt, waardoor je de operatie toch zult moeten herhalen.”

Furrow op Instagram