arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Alternatief neuscorrectie

Is er een alternatief voor een neuscorrectie?

Ik heb een grote neus en zou hem graag willen laten corrigeren, maar voor mijn gevoel gaat er nog steeds veel mis bij een neuscorrectie. Is er een alternatief voor deze operatie? En is een neuscorrectie met fillers een optie?

Plastisch chirurg BM Stubenitsky: “Als je neus te veel uitsteekt, te groot of te lang is, is een neuscorrectie met fillers eigenlijk geen optie. En operatieve neuscorrectie ligt dan toch het meest voor de hand.”

Neuscorrectie met fillers

Met behulp van fillers kun je bijvoorbeeld wel heel goed een bobbeltje op je neus verminderen. “Je kunt een kromme neus minder opvallend maken, de neusbrug recht maken en oneffenheden verminderen, maar een grote neus blijft met fillers nog steeds een grote neus. Zonder operatie is het onmogelijk om hem kleiner te maken.”

Altijd je hand voor je neus houden, mensen recht aankijken om te voorkomen dat ze je en profil zien: “Met een operatieve neuscorrectie verander je niet alleen de vorm en grootte, maar kun je er ook voor zorgen dat je je niet continu meer bewust bent van je neus."

Risico neuscorrectie

Het corrigeren van de neus is en blijft een vak apart: “Je neus zit in het midden van je gezicht en elke oneffenheid of asymmetrie valt al snel op. Laat je dan ook bij voorkeur behandelen door een specialist die veel neuscorrecties doet.”

Maar zelfs de beste arts heeft het genezingsproces niet volledig in de hand. Zo kan het zijn dat er na de operatie tijdens de genezing een (kleine) oneffenheid ontstaat. ”Dat betekent trouwens niet dat de operatie meteen mislukt is. Hou er rekening mee dat bij 6-8% van de neuscorrecties er achteraf nog een kleine nacorrectie nodig is.”

En je moet wel realistisch blijven. “Door bot en kraakbeen te verwijderen en verplaatsen, kun je je neus verkleinen en/of de vorm veranderen, waardoor je neus minder opvallend en mooier wordt en hij beter bij je gezicht past, maar hij wordt nooit helemaal perfect. De perfecte neus bestaat niet.”

TIP: Dagelijks even ‘rondneuzen’ op het Instagram-account van plastisch chirurg BM Stubenitsky

Furrow op Instagram