arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Bananarolls-2

Gaan met die banana rolls

Kipfilets voor slappe bovenarmen, kraaienpootjes voor de rimpels naast je ogen en love handles voor de vetrolletjes op je heupen. Het voelt minder erg als je 'het probleem' niet bij naam noemt. En dat geldt ook voor banana rolls.

Banana Rolls zijn de (kleine) vetophopingen onder je billen. Het vet heeft deels met je gewicht en deels met je leeftijd te maken. En dan is er ook nog de genetische aanleg voor banana rolls die voor een hoop frustratie kan zorgen.
Net zoals andere lokale vetophopingen (onderkin, heupen en buik) is het bijna onmogelijk om banana rolls weg te trainen. Er zijn speciale oefeningen waarmee je je billen kunt verstevigen, maar hou er rekening mee dat je dan wel heel veel squats en deadlifts zult moeten doen.

Vet onder billen verminderen met een (crash)dieet

Je kunt het vet onder je billen ook niet verminderen met een (crash)dieet. Integendeel zelfs. Jojoën kan voor onderhuidse verklevingen zorgen, waardoor je banana rolls nog meer opvallen.
Wil je structureel iets veranderen, dan zul je je hele levensstijl onder de loep moeten nemen. Iets minder wijn, iets minder snoep en iets meer bewegen kunnen al voor een halvering van je banana rolls zorgen.

Meer weten over gezonde voeding voor je huid? Lees het artikel: 4 x eten tegen cellulite nog eens door.

Liposuctie

Naast sporten en een gezonde levensstijl zou je ook een cosmetische ingreep kunnen overwegen. Liposuctie, CoolSculpting, UltraShape Power III of Belkyra liggen het meest voor de hand om de gevreesde banana rolls te verminderen.

Liposuctie (ook wel liposculptuur genoemd) doet bijna geen pijn, maar hou er rekening mee dat je in de weken na de behandeling moeite hebt met zitten.
Non-invasieve methoden zoals CoolSculpting en UltraShape Power III zijn minder ingrijpend dan liposuctie, dus het overwegen waard als je banana rolls in verhouding iets kleiner zijn.

Hou er rekening mee dat lokale vetophopingen vaak één van de meest hardnekkige kwalen zijn. Er is geen wonderpil en helaas ook geen wonderbehandeling.
Mocht je voor één van bovenstaande behandelingen kiezen, dan zul je daarnaast ook nog regelmatig moeten bewegen/sporten, gezond eten en het resultaat bijhouden met huidverbeterende behandelingen.

Furrow op Instagram