arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dunnere huid na chemische peeling

Wordt je huid dunner van een chemische peeling?

Wordt je huid dunner van een chemische peeling?

Esthetisch arts Stephan Marks: "In eerste instantie: ja. In tweede instantie: nee. Je huid wordt er zelfs dikker van. Met de kanttekening dat het dan wel een effectieve chemische peeling moet zijn. (zie artikel: wat is de beste chemische peeling voor je huid?).

It's all in the game, je verwijdert met een chemische peeling sowieso de bovenste huidlaag. Dat hoort nu eenmaal bij deze behandeling.

Afhankelijk van het soort chemische peeling kun je juist je huid verstevigen. "Hij moet wel diep genoeg de huid in gaan. Met alleen het verwijderen van de stratum corneum (buitenste huidlaag) ben je er niet. Je zult tenminste de fibroblasten in de lederhuid moeten stimuleren om de aanmaak van collageen te verhogen."

Door de aanmaak van nieuwe cellen in de diepere huldigen te stimuleren, zorg je voor een stevigere, dikkere huid. "Hoe dieper je gaat, hoe meer stimulans van de fibroblasten. En dus ook meer huidversteviging en verstrakking."

Dunnere huid

Dat doet niks af aan het feit dat je huid in eerste instantie dus wel dunner wordt: "It's all in the game, je verwijdert met een chemische peeling sowieso de bovenste huidlaag. Dat hoort nu eenmaal bij deze behandeling. Tijdens het herstel bouwt je huid zichzelf (langzaam) weer op. Maar dat proces kan soms wel 12 weken duren."

Er zitten trouwens wel voordelen aan een dunnere stratum corneum: "Door de opperste huidlaag te verwijderen krijgt je huid meer glans en worden huidverzorgingsproducten beter opgenomen. En ondertussen wordt in de lederhuid aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd."
Kortom: wat wil een mens nog meer? "Uiteindelijk draait het erom, je huid te verjongen."

Hou er wel rekening mee dat je huid net na een chemische peeling gevoeliger is voor de zon. "Niet alleen na de behandeling. Ook in de voorbereidingstijd is je huid, als het goed is, dunner. Een dunnere huid biedt minder bescherming tegen uv-stralen. Het advies is dus ook om in de weken voor en na de behandeling de zon zo veel mogelijk te mijden. Ook om natuurlijk (nieuwe) pigmentvlekken te voorkomen."

Furrow op Instagram