arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Voordelen chemische peeling

Voordelen chemische peeling

It's the most wonderful time of the year. 3 redenen om NU een chemische peeling te plannen. De voordelen van een chemische peeling op een rij.

Veelzijdig

Er zijn weinig behandelingen die zo veel huidproblemen tegelijkertijd aanpakken. Een chemische peeling vermindert fijne lijntjes, (oppervlakkige) pigmentvlekken, verbetert de textuur van je huid, verkleint poriën en pakt ondertussen ook nog de symptomen van rosacea, couperose en acne aan.
En kies je voor een 'echte' chemische peeling die ook nog eens de lederhuid bereikt, dan kun je met deze behandeling ook nog eens rimpels verwijderen, je huid verstrakken en littekens verminderen.

Niet gezegd dat je met andere behandelingen niet hetzelfde effect kan bereiken, maar een chemische peeling geeft wel snel resultaat. Met een downtime van gemiddeld één week is deze behandeling uniek in zijn soort.

Huidtype

Een ander voordeel van de chemische peeling is dat deze behandeling geschikt is voor elk huidtype. Jong én oud.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een laserbehandeling, kun je ook een chemische peeling laten doen als je gevoelig bent voor pigmentatie. (zie artikel: waarom mag je geen laserbehandeling doen als je pigmentvlekken hebt).

Tenzij je zwanger bent, is een chemische peeling eigenlijk altijd goed. Ook voor een donker huidtype en bij een zeer gevoelige huid. En mocht je in een ver verleden permanente fillers hebben gebruikt, dan kun je zonder zorgen een chemische peeling plannen.

Winter

Het hangt natuurlijk helemaal van het soort chemische peeling af en of je gevoelig bent voor pigmentatie, maar de zon is een no-go rondom je behandeling.

In de voorbereidingstijd wordt het afgeraden om de zon op te zoeken en na afloop kan je ook minimaal 4 weken geen vakantie plannen. Al met al is de winter één van de meest geschikte periodes voor een chemische peeling.

Hou er wel rekening mee dat zelfs als het regent, sneeuwt of hagelt je nog steeds een zonnebrandcrème zult moeten gebruiken. Zeker als je net een chemische peeling hebt gehad. Anders is de behandeling (bijna) voor niets geweest.

Furrow op Instagram