arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Resultaat chemische peeling-7

Resultaat chemische peeling

Een chemische peeling is één van mijn favoriete behandelingen,  maar het resultaat van een chemische peeling hangt natuurlijk helemaal af van het soort peeling dat je ondergaat. Er zijn namelijk enorm veel verschillende peelings en je moet in eerste instantie vooral een onderscheid maken tussen een peeling met alpha en/of bèta hydroxyzuren en eentje waarbij ook nog TCA wordt gebruikt.

Bij een hydroxyzuurpeeling worden alleen zuren zoals glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en/of fruitzuur (appelzuur, wijnsteenzuur) gebruikt om dode huidcellen te verwijderen en celvernieuwing te stimuleren. Een chemische peeling waarbij ook TCA wordt gebruikt is een iets intensievere (en pijnlijkere!) behandeling.

De 3-step peel van ZO Skin Health is een combinatie van verschillende zuren: salicylzuur, melkzuur én TCA (stap 1). En om het allemaal nog net iets ingewikkelder te maken komt er bij deze peeling ook nog eens een enorme dosis 6% retinol (stap 2) kijken.

Resultaat-chemische-peeling-11-682x1024

Direct na chemische peeling

De 3-step peel van Obagi egaliseert de huid (lees: pigment- en ouderdomsvlekjes), verfijnt de poriën en neemt toevallig vaak ook nog een paar fijne lijntjes mee. Maar als je echt rimpelloos de kliniek uit wilt lopen, dan zijn botox, fillers of een laserbehandeling meestal effectiever. Deze peeling verwijdert wel in één klap alle dode huidcellen, waardoor je een aantal dagen na de behandeling een nieuwe, roze babyhuid kunt verwelkomen.

Direct na de behandeling is je gezicht geel, mosterdgeel om precies te zijn. Het is dan ook absoluut geen lunchtime-peel te noemen en ik zou je adviseren om vooral de eerste dagen bijna geen afspraken te plannen. Je mag namelijk de eerste 6 uur na de peeling je gezicht niet reinigen, zodat de retinolcrème zo diep mogelijk kan intrekken om rimpels te bestrijden.

Resultaat-chemische-peeling-2-1024x682

Dag 2 na chemische peeling

Op dag 2 mag je je gezicht weer gewoon reinigen en zie je er nog enigszins toonbaar uit. Ik heb de dag na de behandeling gewoon boodschappen gedaan. Op de tweede dag wil je het liefst je huid de hele dag insmeren met de kalmerende crème die wordt verstrekt na de peeling (stap 3) en heb je de hele dag last van een extreem droge, trekkerige huid. Het fijne is wel dat er bijna geen rimpel meer te bespeuren is, zo strak staat je huid. Als je niet lacht, praat of eet, zie je bijna niets van de behandeling. Pas als je je gezicht beweegt zie je dat er iets gebeurd is en ‘val je door de mand’.

Resultaat-chemische-peeling-3-1024x682

 Dag 3 en 4: vervellen

Waar ben ik in godsnaam aan begonnen?!’ en ‘Zo erg waren die rimpels eigenlijk niet…’ is het enige wat je kan denken op de derde en vierde dag. Het grote vervellen is begonnen. Je kunt dit trouwens echt niet vergelijken met het vervellen dat je hebt na een vakantie waar je net iets te veel in de zon hebt gelegen. Na een chemische peeling valt je bovenste huidlaag er letterlijk af. Het is echt superbelangrijk dat je niet aan de velletjes gaat trekken, hierdoor bestaat namelijk de kans op littekens.

Je bent op dag 3, 4 en 5 eigenlijk niet echt toonbaar. Je gezicht is vlekkerig met overal loshangend vel. Onder een dekbed vol zelfmedelijden is de enige remedie. En dan nog heb je stiekem een beetje spijt van de behandeling, vraag je je af of het het allemaal wel waard was en verlang je naar het moment dat je weer normaal bent.

Resultaat-chemische-peeling-1024x682

Resultaat chemische peeling, dag 7

En dan (in mijn geval) op dag 7 is er licht aan het eind van de chemische tunnel. Het moment dat je in de spiegel kijkt en jezelf weer herkent, maar dan 5 jaar jonger. Zonder vlekjes, zonder fijne lijntjes, een superzachte huid met een fantastische glans. Dat moment maakt dat het alle ellende meer dan waard is en je je zelfs weer verheugt om de peeling over een aantal maanden weer te doen.

Feit: hoe dieper de peeling, hoe langer de hersteltijd (soms wel 10 tot 14 dagen), hoe effectiever de peeling.

 

Furrow op Instagram