arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Obagi Bluepeel

Angelina Jolie en Jennifer Aniston hebben niet alleen op mannengebied dezelfde smaak, ook qua rimpelbestrijding zitten ze op een lijn. Beide dames verkiezen een (chemische) peeling in plaats van de plastisch chirurg. Ze zien er dankzij regelmatige peelings allebei jaren jonger uit dan ze daadwerkelijk zijn. Ook behoud je met een chemische peeling je natuurlijke uitstraling en door niet gelijk naar de botox te grijpen, voorkom je een uitdrukkingsloos gezicht die je als actrice juist zo hard nodig hebt. Ook bestaat er geen kans op overmatig gebruik van botox, waardoor je beestachtige gezichten krijgt zoals een catface of leeuwenkop.

Er bestaan verschillende chemische peelings, vandaar dat ik er de komende maanden een aantal extra zal uitlichten. Als een chemische peeling iets te heftig voor je is, dan kun je altijd beginnen met de kruidenpeeling van neoderma. Mijn fijne lijntjes verdwijnen niet meer met een peeling op natuurlijke basis. Bij mij is er zwaarder geschut nodig. De chemische variant dus. Sowieso ben ik fan van alles waar Obagi op staat. Zij hebben ook een chemische peeling in het assortiment: de Obagi Bluepeel.

Je kunt niet zomaar een kliniek binnenstappen en gelijk gepeeld worden. Voordat je de daadwerkelijke bluepeel ondergaat, moet je eerst thuis 6 weken aan het werk. Zoals alles begint de thuisbehandeling met een goede reininging. Je reinigt je gezicht met een vloeibare zeep die je ’s avonds en ’s ochtends moet gebruiken. Deze verwijdert huidschilfers en opent je poriën (top, dan kan de peel dus extra goed intrekken). Daarna gebruik je een toner, die de zuurgraad van de huid herstelt. Ondertussen begin je ook met het smeren van meerdere huidcrèmes, die gedurende zes weken twee maal per dag worden opgebracht. Je krijgt onder meer vitamine A zuur (ook wel tretioïnezuur genoemd), waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het echt rimpels bestrijdt. Na 6 weken geduld word je eindelijk beloond met het echte werk: de peeling in de kliniek.

Het gaat om een peeling met TCA (trichloor azijnzuur) en deze gebeurt zonder verdoving. De Obiga bluepeel dankt zijn naam aan de blauwe kleurstof. De blauwe kleurstof zorgt ervoor dat de specialist goed kan zien tot welke diepte van de huidlaag het TCA is doorgedrongen. De kleurstof zorgt wel gelijk voor een klein nadeel; de eerste 24 uur na de peeling kan je een blauwe gloed op je gezicht hebben. Ook voor deze peeling geldt dat je gaat vervellen. Dat wordt dus even binnen zitten een week. Na de behandeling krijg je ook weer obagi-crèmes mee die je thuis moet smeren.

De Obagi- Bluepeel is er vanaf 350 euro.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram