arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Nadelen chemische peeling

Nadelen chemische peeling-1

Nadelen chemische peeling

Laat ik beginnen om te zeggen dat de chemische peeling één van mijn favoriete behandelingen is als het gaat om mooi oud worden (kijk voor de video van mijn chemische peeling hier en voor de foto’s van het vervellen en het resultaat hier).

Een chemische peeling is namelijk geweldig en zorgt instant voor een stralende en jeugdige teint. Toch is dit één van de pijnlijkste behandelingen die ik ken (naast de fractionele laser) en gaat voor deze behandeling echt het spreekwoord op ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’. Het is altijd goed om te weten wat je kunt verwachten voordat je aan deze behandeling begint. Daarom de nadelen van een chemische peeling op een rij:

Nadeel 1: Een chemische peeling doet pijn

Er bestaan echt heel veel verschillende soorten peelings, maar de meeste chemische peelings duren ongeveer 15-20 minuten. Tijdens de behandeling word je meestal bijgestaan door meerdere ventilatoren. De eerste 5 minuten van de behandeling zijn prima te doen, je voelt alleen je gezicht licht tintelen. Langzaam gaat het tintelen over in een koude gloed over je huid. Dat klinkt niet heel pijnlijk, maar het wordt na 5 minuten echt oncomfortabel. Toch is het met behulp van de ventilatoren allemaal goed te doen.

Na de 5 minuten maakt de koude gloed plaats voor hitte en staat je gezicht langzaam maar zeker in de fik. Au. De rest van de behandeling is pittig (en dan druk ik me nog voorzichtig uit). De zuren branden namelijk letterlijk je huid weg en dat voel je. Geen ventilator kan de hitte meer wegnemen, dus vanaf dat moment is een chemische peeling letterlijk doorbijten geblazen.

Lang leve de endorfine. Dit hormoon maakt je lichaam tijdens een chemische peeling namelijk aan. Echt een cadeautje, want endorfine zorgt voor minder pijn. Je kunt dit stofje zien als gratis pijnbestrijding. Op het moment dat je denkt dat je het echt niet meer volhoudt, en je belooft dat je je voortaan zal neerleggen bij elke rimpel in je gezicht, zorgt je lichaam er op natuurlijke wijze voor dat je in een soort van roes terechtkomt. Door de endorfine hou je deze behandeling vaak tot het einde vol. Achteraf ben je dolblij dat het allemaal voorbij is, maar ook trots op jezelf dat je het hebt volgehouden.

Nadeel 2: je huid na een chemische peeling voelt extreem droog aan

De hitte maakt plaats voor extreme droogte. Zie het als een bosbrand die gedoofd is. Wat over is, is een glimmende, droge vlakte. De bovenste huidlaag is door de behandeling ‘weggebrand’ en trekt volledig strak. De eerste 3 dagen na de peeling voldoet geen enkele crème aan je behoefte om je huid vet te houden. Je zou het liefst de hele dag smeren, maar eigenlijk helpt niets. Een aantal dagen na de behandeling begint het grote vervellen en laat de buitenste huidlaag los. Je huid voelt zo strak aan dat je het voelt als je eet, loopt, op de bank ligt; eigenlijk met alles. Je wilt het liefst de hele dag aan je huid plukken, maar dat mag echt niet. Het is ten strengste verboden om aan de losse velletjes te zitten. Zodra het ergste vervellen voorbij is, wordt het allemaal wat comfortabeler.

Nadeel 3: een chemische peeling heeft een lange downtime

Je moet echt plaats in je agenda maken voor deze rimpelbehandeling. Als je niet wilt dat iemand ziet dat je een chemische peeling hebt gehad, moet je vrij nemen van kantoor en zorgen dat je voldoende boodschappen in huis hebt. Een chemische peeling heeft namelijk een downtime van minimaal 3 dagen.

De dag na de behandeling zie je er echt gek uit; een rode en strakke huid maken je er nou eenmaal niet aantrekkelijker op. En je moet er rekening mee houden dat je hele gezicht gaat vervellen. En dan heb ik het niet over vervellen als je een dag te lang op het strand hebt gelegen, maar echt vervellen. Je gezicht valt er letterlijk af. Maar daarna is het klaar. Alle pijn, extreme droogte en velletjes maken plaats voor een ongekend gladde, rimpelloze huid.

Furrow op Instagram