arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Najaar-chemische-peeling

Is het najaar de beste periode voor een chemische peeling?

Waarschijnlijk voelt de vakantie zelf als een eeuwigheid geleden, maar zijn de gevolgen ervan nog wel duidelijk zichtbaar. Dermatoloog Elian Brenninkmeijer : "Een chemische peeling is ideaal om een zwangerschapsmasker, ouderdomsvlekken en andere huidbeschadigingen door de zon te verminderen."

En laat het najaar nu bij uitstek geschikt zijn voor een chemische peeling: "Je moet nog wel even geduld hebben en kunt niet meteen vanuit Schiphol doorrijden voor een chemische peeling. Je zult je huid namelijk een aantal weken op deze behandeling moeten voorbereiden."
Hoe, en hoelang hangt af van het soort chemische peeling. "Een glycolzuurpeeling heeft weer een andere voorbereidingstijd dan een TCA peeling. Het hangt er gewoon helemaal vanaf welk zuur er gebruikt wordt en ook de hoeveelheid speelt een rol."

Lichte (chemische) peeling

Heb je geen zin in allerlei toestanden, dan behoort een lichte (chemische) peeling ook tot de mogelijkheden: "Het hoeft niet meteen zo drastisch. Met een fruitzuurpeeling kun je dode huidcellen verwijderen, een doffe teint verminderen en de structuur van je huid verbeteren."
Oppervlakkige pigmentatie kun je ook heel goed met een glycolzuurpeeling verminderen. "Maar wil je meer effect en bijvoorbeeld volledig van een zwangerschapsmaker af, dan kom je er niet met deze peeling. Dan zul je meer dieper de huid in moeten.”

Het is wat kort door de bocht, maar in het algemeen kun je zeggen dat het resultaat van een chemische peeling afhankelijk is van de diepte. "Maar tegelijkertijd neemt ook de herstelperiode en de kans op complicaties toe. In plaats van één diepe peeling, kun je ook kiezen voor meerdere oppervlakkige peelings."

Najaar

En het najaar is inderdaad de perfecte periode voor een chemische peeling: "Tenzij zich onverwachts ineens een nazomer aandient, is de herfst ideaal voor deze behandeling. Maar hou er wel rekening mee dat als de zon niet schijnt, je je nog steeds moet beschermen tegen de zon. Anders zijn alle herstelwerkzaamheden voor niets geweest."

Furrow op Instagram