arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
tca-peeling

Heeft het zin om een TCA peeling te laten doen als je elke dag al vit. A zuur crème gebruikt?

Heeft het zin om een TCA peeling te laten doen als je elke dag al vit. A zuur crème gebruikt?

Het heeft zeker zin om een TCA peeling te laten doen als je elke dag vitamine a-zuurcrème gebruikt. Ondanks dat het allebei zuren zijn die beide als doel hebben de huid te exfoliëren, kunnen de twee eigenlijk niet met elkaar vergeleken worden. Het is zelfs zo dat een vitamine a-zuurcrème (in combinatie met hydrochinon) veel wordt gebruikt in aanloop naar een chemische peeling. Juist door de twee te combineren en de huid voor te bereiden met vitamine A-zuurcrème zorg je voor een beter resultaat van de peeling.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten peelings, maar een TCA peeling is in principe een stuk agressiever en met een vitamine a-zuurcrème bereik je niet dezelfde diepte. Zo richt vitamine A-zuurcrème zich voornamelijk op huidproblemen in de bovenste huidlaag en is een chemische peeling uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de behandeling van littekens die verder gaan dan de epidermis.

tca-peeling-2

TCA peeling

Zodra het woord ‘peel’ om de hoek komt kijken, is het belangrijk dat je rekening houdt met de zon. Als je vitamine A-zuurcrème gebruikt, maar al helemaal na een chemische peeling, geldt dat je de zon zo veel mogelijk moet mijden. Zo is het advies om in de zomer vitamine A-zuurcrème alleen ’s avonds te gebruiken en voor een chemische peeling is het al helemaal belangrijk om minimaal factor 30 te gebruiken te gaan pigmentvlekken of hyperpigmentatie te voorkomen.

En een aantal dagen na je chemische peeling kun je trouwens ook gewoon weer met je oude vertrouwde vitamine A-zuurcrème aan de slag. Zo zorgt deze crème namelijk voor een verbetering van de hydratatie en stimuleert hij natuurlijk ook de aanmaak van collageen en elastine.

Stel je vraag

In de wekelijkse rubriek ‘Stel je vraag’ wordt elke week een dringende vraag beantwoord. Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse winnen ter waarde van 23,95 euro. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

 

Furrow op Instagram