arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Chemische peeling

Dit doet een chemische peeling dus niet!

Hij heeft een verstevigende werking, vermindert fijne lijntjes en rimpels, egaliseert je huid, minimaliseert pigmentvlekken, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, reduceert huidbeschadiging door de zon, heeft een verfrissend effect en verbetert de structuur van je huid. Schoonheidsspecialiste Evelien Leijten, Résidence de Beauté: "Een chemische peeling is zo'n fantastische behandeling, dat het bijna moeilijk is om op te noemen waar hij niet geschikt voor is."

Couperose

Wil je de symptomen van couperose verminderen, dan is een chemische peeling niet de beste behandeling. "Bij couperose is er sprake van (kleine) gesprongen bloedvaatjes in je huid. Je ziet ze vooral op je wangen, maar soms ook op je neus, kin en decolleté.
Bij couperose is het mechanisme van verwijden en vernauwen van deze bloedvaten verstoord, waardoor de adertjes aan de oppervlakte van je huid te zien zijn. "Een chemische peeling heeft hier geen invloed op. Als je deze rode adertjes op je wangen wilt verwijderen, dan ligt IPL of OPL (laser) meer voor de hand."

De betreffende vaatjes worden met behulp van IPL of OPL verhit, waardoor ze kapotgaan. "Hiermee verminder je de roodheid binnen een aantal behandelingen. En in combinatie met bijvoorbeeld Murad Redness Therapy kun je hele mooie resultaten bereiken. Dan kan je daarna altijd nog voor een chemische peeling gaan."

Huidverslapping

Bij een lichte vorm van huidverslapping kan je nog wel een chemische peeling in de strijd gooien, maar is er echt sprake van huidoverschot, dan zul je met een chemische peeling waarschijnlijk niet het gewenste resultaat bereiken. "Een chemische peeling lift je huid wel, maar je kunt met deze behandeling nooit het zelfde effect van een facelift genereren. Uiteindelijk is een chemische peeling meer gericht op het verbeteren van de structuur van je huid."

Volumeverlies

Grove poriën, (kleine) littekens, zonbeschadiging en andere oneffenheden neem je allemaal weg met een chemische peeling, maar soms moet je voor het verbeteren van je huid niet alleen naar de buitenkant kijken. "Je kunt ook op andere manieren weer volume aan je huid geven. Denk aan mesotherapie, de So-up Reloaded en bindweefselmassage om zo ook je huid in goede conditie te houden. Al dan niet in combinatie met huidverstevigende supplementen, die je huid vanbinnenuit voeden."

En vergeet een goede zonbescherming niet. Evelien: "Je kunt niet alles helemaal voorkomen met een zonnebrandcrème, maar preventief werken is natuurlijk het allerbeste."

Furrow op Instagram