arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De beste peelings voor thuis

De beste peelings voor thuis

Het resultaat werkt bijna verslavend, maar toch is het advies om je gezicht niet meer dan twee tot drie keer per week te peelen. Maar dan wel met de beste producten, toch? De beste peelings voor thuis.

Medik8 Pore Refine Scrub

Medik8 Pure Refine Scrub is een dubbelwerkende scrub en maakt gebruik van zowel chemische als mechanische exfolianten.
Aan de basis van deze gezichtsscrub staat L-amandelzuur. Dat klinkt relatief onschuldig, maar dit AHA-zuur is zeer effectief in het verwijderen van dode huidcellen.

Doelgericht, maar toch mild, want amandelzuur is tegelijkertijd één van de meest zachtaardige zuren en zelfs geschikt voor de gevoelige huid. Je kunt amandelzuur enigszins vergelijken met glycolzuur, maar dan zonder de bijbehorende irritatie.

Voor het mechanische gedeelte vind je in Medik8 Pore Refine Scrub natuurlijke jojobakraaltjes die tegelijkertijd je huid ook intensief reinigen.

Medik8 Pore Refine Scrub is voor 41,00 euro verkrijgbaar via de website van Medik8.

Tip: vermeng de Pore Refine Scrub met je douchegel om zo je lichaam te ontdoen van dode huidcellen

ZO Medical Invisapeel

Invisapeel maakt gebruik van enzymen om dode huidcellen op te lossen. Oftewel: er komt geen korrel aan te pas.
Het is de bedoeling dat je deze onzichtbare peeling minimaal één uur, maar het liefst nog langer laat intrekken.

Een combinatie van de enzymen papaïne en bromelaïne en glycolzuur versnelt de natuurlijke exfoliatie van je huid, maar zonder te vervellen.

Het regelmatig exfoliëren van je bovenste huidlaag komt niet alleen de kleur van je huid ten goede, het zorgt er ook voor dat andere producten beter worden opgenomen.

ZO Medical Invisapeel is voor 77,95 euro verkrijgbaar via de webshop van de KVEG.

Tip: je kunt Invisapeel ook inzetten voor het verzachten van je voeten, handen en zelfs je knieën.

Blue Poppy Peel

Schijn bedriegt: EmerginC Blue Poppy Peel is allesbehalve zachtaardig. Superfoods zoals papaya, framboos en Chinese bospaddenstoelen, gemixt met krachtige antioxidanten zoals bamboepoeder, zoethoutwortel en kurkuma zorgen ervoor dat er (voorlopig) geen dode huidcellen meer op je gezicht te bekennen zijn.

Uniek aan deze peeling is dat hij dode huidcellen grondig verwijdert zonder de pH-waarde van je huid uit balans te brengen.

Grondig betekent trouwens niet dat het schadelijk voor je huid is. In tegenstelling tot een fruitzuurpeeling is deze enzymatische peel namelijk heel geschikt voor de gevoelige huid die slecht tegen zuren kan.

EmerginC Blue Poppy Peel is voor 45,00 euro verkrijgbaar via de webshop van Indigo Cosmetics.

Tip: de enzyme polish is ook erg geschikt om tijdens/na een stoombad te gebruiken, voor een extra diepwerkende peeling.

Furrow op Instagram