arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Chemische peeling tegen pigmentvlekken

Chemische peeling tegen pigmentvlekken

De zon heeft plaatsgemaakt voor wolken (en regen!) dus is de tijd aangebroken voor de chemische peeling. Esthetisch arts Stephan Marks: “Afgezien van het feit dat de zomer niet de meest ideale periode is voor een chemische peeling, wordt in de herfst vaak pijnlijk duidelijk welke schade de zon heeft aangericht."
Ouderdoms- en pigmentvlekken zijn na de zomervakantie vaak weer volop vertegenwoordigd: “Met een scrub of oppervlakkige peeling kun je dode huidcellen verwijderen, maar wil je pigmentatie echt aanpakken dan zul je toch dieper de huid in moeten.“

En dan is er de chemische peeling: “Deze behandeling zorgt ervoor dat een laagje van de huid wordt vervangen door een nieuwe huidlaag. Hierdoor worden pigmentvlekken, fijne lijntjes, textuur, grove poriën en littekens minder en kan je ook je huid verstrakken.”

Chemische peeling tegen pigmentvlekken

Klinkt perfect, maar soms is een chemische peeling overbodig. Er zijn namelijk ook producten verkrijgbaar waarmee je je huid gewoon thuis kunt peelen. “Oppervlakkige pigmentvlekken kun je met behulp van een glycolzuurpeeling ook behandelen en meestal zie je dan ook meteen een (lichte) verbetering van de structuur van je huid."

Het voordeel is dat er geen tot weinig risico’s aan vastzitten en je hoeft ook geen rekening te houden met de zon. “Maar wil je meer effect en volledig van je pigmentvlekken verlost worden, dan zul je meer moeten doen.”

Let op: de ene chemische peeling is de andere niet. “Je kunt ze dan ook moeilijk met elkaar vergelijken. Het hangt er namelijk helemaal vanaf welk zuur er gebruikt wordt en ook de hoeveelheid speelt een rol. Een ding is zeker: hoe dieper je gaat, hoe effectiever de peeling. Maar ook de kans op complicaties neemt toe.”

Juist vanwege het ontbreken van de zon is de herfst één van de meest aangewezen periodes voor deze behandeling: “Het is wel essentieel om je huid voor te bereiden (o.a. vitamine A-zuurcrème en hydrochinon) en hou er na afloop ook rekening mee dat je 4-12 weken niet in de zon mag.”

Wintersport

Staat er een wintersport in de planning, dan is het misschien beter om de chemische peeling even uit te stellen tot na de vakantie: “De zon in de bergen is niet alleen zeer verraderlijk, ook de reflectie van de sneeuw speelt een rol. Liever even wachten met de behandeling, dan na een chemische peeling in de zon.”

Furrow op Instagram