arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
igły

PDO threads: Rimpels behandelen met draadjes

In Korea kan je al niet zonder draadje in je gezicht gespot worden, maar ook in Europa winnen de PDO threads steeds meer in populariteit. Het principe van PDO  is simpel: met een naald worden flinterdunne draadjes in je gezicht geplaatst. Deze draadjes zorgen niet alleen voor de aanmaak van collageen, maar hebben tegelijkertijd een liftende werking.

In Europa is deze behandeling nog niet zo heel bekend, toch zijn de draadjes al zo’n 5 jaar op de markt. Werd er eerst gebruikgemaakt van gouden draadjes, inmiddels is polydioxanone (lees: oplosbaar hechtdraad) het geheim.

o669d

 

PDO threads

PDO threads zijn extreem dun en zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er 3 verschillende standaarddraadjes, die variëren in lengte. Er zijn draadjes met een lengte van 3 cm, maar ook van bijvoorbeeld 15 cm lang. En naast de enkele draadjes is er ook een dubbele draad (tornado) en er is nog een sterkere en dikkere draad met weerhaakjes (barbed wire).

Alle draadjes hebben één ding gemeen: door ze in de huid te plaatsen verminderen ze rimpels en maken ze de huid strakker. Vanwege de liftende werking van de draadjes zijn ze vooral een toegevoegde waarde op die zones in het gezicht (of lichaam) waarbij ook een verstrakking nodig is. Zo worden de draadjes veelvuldig ingezet voor het verstrakken van de kaaklijn, voor het liften van de wangen en rond de wenkbrauwen.

pdo-draadjes-3

Vooral voor het liften van de wenkbrauwen worden de draadjes tegenwoordig steeds vaker ingezet. Door één of meer dubbele draden verticaal in het voorhoofd te plaatsen wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd en worden de wenkbrauwen langzaam omhooggetrokken.

Maar de draadjes zijn niet alleen in het gezicht te plaatsen. Zo kun je ze ook gebruiken ter verstrakking van de hals, bij de behandeling van decolletérimpels en ook in de bovenarm zijn de draadjes gemakkelijk in te brengen.

Een geplaatst draadje wordt binnen 8 maanden weer afgebroken, maar toch heb je gemiddeld 2 jaar resultaat van de behandeling. Er zijn in principe geen bijwerkingen en is het draadje van hetzelfde materiaal als hechtdraad, er bestaat altijd een mogelijkheid dat je allergisch bent.

Wil je meer informatie over deze behandeling? Voor 5 draadjes betaal je ongeveer 100 – 150 euro en er zijn op dit moment 4 klinieken in Nederland waarbij de behandeling met draadjes plaatsvindt:

Durf jij het aan? Draadjes in je gezicht laten plaatsen?

Furrow op Instagram