arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Werkt PRP tegen rimpels?

Werkt PRP tegen rimpels?

Kim Kardashian zweert bij de vampire facelift, maar er is nog steeds onvoldoende bewijs dat PRP daadwerkelijk rimpels vermindert. Cosmetisch arts Tom van Eijk: "Niet alleen het resultaat van PRP stond de laatste tijd ter discussie, de regelgeving rondom deze behandeling is ook aangescherpt."

Het is niet zo dat je door PRP ineens jaren jonger wordt of veel minder rimpels hebt. Deze behandeling verlevendigt je huid.

PRP wordt ook wel vaak de dracula of de vampire facelift genoemd, omdat er bij deze behandeling met bloed gewerkt wordt. "PRP staat voor Platelet Rich Plasma en bij deze behandeling wordt er een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Door dit bloed te centrifugeren ontstaat er een plasma met een zeer hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren."
De vampire facial heeft als doel om de conditie van je huid te verbeteren. "En dat is alles wat het doet."

PRP rimpels

PRP werkt dus niet tegen rimpels. "Met PRP geef je weer kleur aan je gezicht, stimuleer je de bloedsomloop en maak je je huid weer gezonder. Je krijgt de welbekende glow. Het is niet zo dat je ineens jaren jonger wordt of veel minder rimpels hebt. Deze behandeling is zo bijzonder, omdat hij je huid weer tot leven brengt."

Gezonder en steviger. "Het gefilterde plasma bevat een zeer hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Door de geactiveerde bloedplaatjes weer in je huid te injecteren wordt ook de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd."

Na één behandeling zie je al de eerste tekenen van huidverbetering, maar dan ben je er nog niet. "Er zijn minimaal 3 behandelingen nodig, met een tussenpoos van 6 tot 8 weken."

Geen stevigere huid, niet minder rimpels, maar alleen een betere versie van je huid. "Soms is dat alles wat je nodig hebt."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram