arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Coolsculpting

Werkt Coolsculpting echt? En is het een goede behandeling om af te vallen?

Hoe werkt Coolsculpting precies? En is het een goede behandeling om af te vallen?

Fysiotherapeut en Coolsculptingspecialist Yamil Bittar van Coolsculpting Centers Amsterdam en Rotterdam: “Coolsculpting is de methode, waarbij vetcellen door een behandeling met kou worden aangepakt. Door je vetcellen gecontroleerd te koelen tussen de 2 en 4 graden Celcius gedurende 35 minuten, zorg je ervoor dat de vetcellen kristalliseren en van vorm veranderen. Hierdoor worden ze na de behandeling afgebroken en binnen een aantal weken verlaten ze op een natuurlijke manier je lichaam. Dat wil zeggen via je nieren en urine."

Als je BMI boven de 30 is, is het advies om eerst op dieet te gaan. Eventueel kun je dan later alsnog een behandeling overwegen.

Dit proces neemt ongeveer 8 tot 12 weken in beslag. "Hierdoor is het eindresultaat na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Het unieke aan Coolsculpting is dat er geen operatie en/of verdoving nodig is om toch 20% tot 30% van je vetcellen te verliezen. Het sympathieke en vriendelijke zusje van liposuctie zeg maar."


Werkt Coolsculpting echt?

De vraag is alleen: werkt het echt? "Onafhankelijke, wetenschappelijk publicaties tonen aan dat je met Coolsculpting de contouren zichtbaar kunt verbeteren en dat je ongewenst vet kunt verwijderen wat met sporten of dieet niet lukt."

Belangrijk is wel dat je niet ‘te dik’ bent. Dat wil zeggen dat je BMI niet boven de 30 mag zijn. "In dat geval is het advies om eerst op dieet te gaan. Eventueel kun je dan later alsnog een behandeling overwegen."

Daarnaast zijn er ook een aantal 'copy cats' op de markt. "Goedkoop is duurkoop. Zorg ervoor dat je behandeld wordt door een BIG-geregisteerd specialist die werkt met de FDA goedgekeurde apparatuur. Dan weet je zeker dat je goed zit."

Om het kristallisatieproces optimaal te laten functioneren wordt aangeraden om een aantal dagen voor en na de behandeling geen ontstekingsremmende kruiden en voedingsmiddelen te nemen. Dit zou de werking van de behandeling kunnen verminderen.

Doet de behandeling pijn?

Coolsculpting is vrijwel pijnloos: "Het te behandelen vet wordt in een kopstuk vacuüm gezogen. Dit voelt niet prettig aan, maar doet absoluut geen pijn. En tijdens de behandeling wordt je huid door de kou op een natuurlijke manier verdoofd."

Ook de massage na afloop doet geen pijn. "Het verwijderen van het kopstuk kan wat gevoelig zijn en de massage na de behandeling kan als oncomfortabel worden ervaren. Deze is echter heel belangrijk om het weefsel weer goed van bloed te voorzien. Aangezien de massage maar twee minuten duurt is de sensatie tijdelijk en vooral heel kort!"

En dan de veiligheid. Yamil: "De behandeling is absoluut veilig. Het feit dat het een non-invasieve behandeling is, oftewel: niet-operatief, is er bijna geen enkel risico op complicaties. Zorg er wel voor dat je wordt behandeld met officiële Coolsculpting-apparatuur die door de Amerikaanse FDA is goedgekeurd. Dan weet je zeker dat je in veilige handen bent. En dat komt het resultaat ook ten goede."

Voor en na Coolsculpting

Hoe raar het ook klinkt: Coolsculpting en gemberthee gaan niet samen. Yamil: “Door de kou wordt er warmte aan je vetcellen onttrokken, zodat deze kristalliseren en verwijderd worden. Om het kristallisatieproces optimaal te laten functioneren wordt aangeraden om een aantal dagen voor en na de behandeling geen ontstekingsremmende kruiden en voedingsmiddelen te nemen. Dit zou de werking van de behandeling kunnen verminderen.”
Even geen gemberthee of kurkuma voor de liefhebber dus. "Verder zijn er geen restricties voor of na deze behandeling."


Coolsculpting kosten

Aan de intake (consult) zijn geen kosten verbonden en de behandeling zelf kost 580 euro per zone. "Het aanbrengen van 1 kopstuk kost gemiddeld 500 euro, maar hou er dus rekening mee dat er meerdere zones zijn. Bij je bovenarmen, heupen en bovenkant dijen moet je sowieso twee kanten behandelen. Dat betekent dat je per behandeling 1160 euro kwijt bent. Daarom is een consult ook zo belangrijk, dan kun je exact laten zien wat het kostenplaatje is. En welke resultaten je kunt behalen."

Goed nieuws; de afgevoerde vetcellen komen dus nooit meer terug. "Vandaar ook wel de vergelijking met liposuctie."

Wil je weten hoe Coolscultpingbehandeling precies in zijn werk gaat? Kijk voor meer informatie op de website van Coolsculptingcenters.nl.
En ben je benieuwd naar meer voor- en nafoto's en een demo van de behandeling, neem dan eens een kijkje op hun Instagram-account.

Furrow op Instagram