arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ooglidcorrectie cosmetisch arts

Wat is de beste arts voor een ooglidcorrectie?

Voor een ooglidcorrectie hoef je tegenwoordig niet meer naar de plastisch chirurg. Je kunt deze behandeling ook laten uitvoeren bij je oogarts. Of cosmetisch chirurg.
Cosmetisch arts Els Vogelpoel. "Wettelijk gezien mag elke arts met een basisopleiding (kleine) cosmetische operaties uitvoeren, zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie."

Dat maakt de keuze voor de beste arts er niet makkelijker op. "Kies in ieder geval voor een arts die veel ervaring heeft met ooglidcorrecties."
De reden voor een ooglidcorrectie kan zowel medisch als cosmetisch zijn. "Is er sprake van extreem huidoverschot en heb je daarnaast ook klachten zoals hoofdpijn en een zwaar gevoel, of gaat het alleen om het verminderen van een vermoeide blik? Als je ooglidcorrectie functioneel is, dan kan je kiezen voor een plastisch chirurg, maar als het voornamelijk cosmetisch is, dan ligt een cosmetisch arts weer meer voor de hand."

Een ooglidcorrectie is de chirurgische verandering van de oogleden: de bovenoogleden, onderoogleden of beide (boven- en onderoogleden). Meestal gaat het om het verminderen van huidoverschot.

Cosmetisch

Functioneel vs. cosmetisch. "Een cosmetisch arts kijkt verder dan alleen de functie van je oogleden. Een cosmetisch arts houdt zich ook bezig met de vorm van je ogen. Het draait niet alleen om het verminderen van huidoverschot, maar het is ook belangrijk dat je gezicht niet te veel verandert. Natuurlijk is het de bedoeling dat je oogleden na de ingreep minder zwaar aanvoelen, maar het gaat soms ook om het verfrissen van je blik."

Vanzelfsprekend speelt de prijs ook een rol. "Een ooglidcorrectie bij een plastisch chirurg is niet per se duurder dan een ooglidcorrectie bij een cosmetisch arts. Toch betaal je bij de ene kliniek 500 euro voor de behandeling, terwijl je in een andere kliniek bij wijze van spreken 1000 euro per oog betaalt. Dat prijsverschil is misschien niet altijd even duidelijk. De prijs van de ingreep wordt mede bepaald door de setting, het wel of niet aanwezig zijn van een ok-assistent en de nazorg."

Ooglidcorrectie in de aanbieding

Pas op voor aanbiedingen. "Een ooglidcorrectie is geen behandeling die je regelmatig kunt herhalen. In principe is het een eenmalige ingreep. Duurder betekent niet dat het beter is, maar een operatie is eigenlijk niet iets wat via Groupon of in een huis-aan-huisblad aangeboden zou mogen worden."

Wie uiteindelijk de beste arts voor een ooglidcorrectie is, bepaal je helemaal zelf. "Het heeft ook met vertrouwen te maken, bij welke arts voel je je veilig? Dat kan een cosmetisch arts, plastisch chirurg of huisarts zijn. Jij bepaalt."

Furrow op Instagram