arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
voordelen vitamine-infuus

Voordelen vitamine-infuus

Controversieel is misschien niet eens het juiste woord en deze behandeling heeft waarschijnlijk meer tegenstanders dan fans, maar er zitten ook voordelen aan het vitamine-infuus. Moet je alleen die bezwaren (duur, onzin en overbodig!) nog even aan de kant zetten…
James Fouche, Doctors-Inc: "Het vitamine-infuus bestaat uit vitamines, antioxidanten, mineralen, elektrolyten én vocht. Door deze direct in je bloedbaan te brengen verhoog je je weerstand, verminder je de symptomen van stress en vermoeidheid en zorg je tegelijkertijd voor een optimale hydratatie van je huid."

Vocht

Aangezien water de basis vormt van dit infuus, is het aanvullen van een eventueel vochttekort één van de voordelen: "Het infuus is in eerste instantie bedoeld om je doelgericht van de juiste vitamines, mineralen en antioxidanten te voorzien, maar alleen al het intraveneus toedienen van één liter water kan ervoor zorgen dat klachten zoals hoofdpijn, weinig energie en een droge huid verminderen.”

Antioxidanten

Je moet het zeker niet zien als compensatie van een ongezonde levensstijl, maar zelfs als je heel gezond leeft hebben de antioxidanten in het vitamine-infuus zeker een toegevoegde waarde: “Stress, zon, (ongezonde) voeding, alcohol, roken en externe factoren zoals uitlaatgassen zorgen voor een opeenstapeling van vrije radicalen.”

Je kunt vrije radicalen neutraliseren met behulp van groente en fruit (vitamine C!), maar het lukt niet altijd om een voedzame maaltijd op tafel te zetten. “Aan de basis staat natuurlijk een gezonde levensstijl en moet je het vitamine-infuus echt zien als extra toevoeging. Het is gewoon een zeer efficiënte manier om de juiste antioxidanten binnen te krijgen. Door bijvoorbeeld extra vitamine C en glutathione aan de Megaboost toe te voegen, kun je het verouderingsproces tegengaan.”

Weerstand

En dan is er nog de invloed van het vitamine-infuus op je immuunsysteem. “Bij een verlaagde weerstand of als je niet lekker in je vel zit, kan het toedienen van vitamines en mineralen voorkomen dat je ziek wordt.”

Ook hiervoor geldt dat je met voldoende nachtrust, gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl in principe het infuus niet nodig hebt. "Maar als je het een periode heel druk hebt, weinig slaapt (piekeren!), veel sport of medicijnen gebruikt, kan het vitamine-infuus net even dat steuntje in de rug zijn.
Magnesium om ervoor te zorgen dat je beter slaapt, zink om een griep te voorkomen en extra vocht om afvalstoffen (versneld) af te voeren. "Vanwege de pijnstilling en maagbeschermers is de Ultraviv misschien wel het meest omstreden infuus, maar in geval van nood kan hij klachten zoals misselijkheid, hoofdpijn en vermoeidheid verminderen en na afloop voel je je meestal een stuk fitter."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram