arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
PlexR Soft Surgery

Voordelen PlexR Soft Surgery

PlexR Soft Surgery is een relatief nieuwe techniek, waarbij je met behulp van geïsoniseerde gasmoleculen je huid kan verstrakken. Eén van de voordelen van deze behandeling is dat je je huid kunt liften en/of verstrakken, zonder dat er een naald of mes aan te pas komt. Maar er zijn er nog meer voordelen op te noemen.

Striae behandelen

Het blijft lastig, zo niet onmogelijk om littekens te behandelen, maar de PlexR kan zeker effectief zijn tegen striae: Cosmetischarts Rogier Meulenaar: "Littekens verminderen is een vak apart. Toch is het zo dat je met deze behandeling er wel voor kan zorgen dat je huid samentrekt, waardoor striae minder goed zichtbaar worden. Al helemaal in combinatie met het verminderen van een losse huid."

"Over het algemeen heb je aan één behandeling al genoeg, maar als er sprake is van veel overtollige huid en/of een groot behandelgebied, dan kan het zijn dat er meerdere sessies nodig zijn."

Veelzijdigheid

De veelzijdigheid van het apparaat is één van de voordelen. Rogier: "Niet elke zone is even geschikt, maar je kunt wel veel gebieden met de PlexR behandelen. Zo kun je deze behandeling bijvoorbeeld ook op je hals, bovenlip, kin, kaaklijn, buik en benen toepassen. Het moet wel gezegd worden dat de resultaten per zone kunnen verschillen."

Prijs-kwaliteitverhouding

Tegenwoordig betaal je voor een ooglidcorrectie ook niet meer de hoofdprijs, maar toch is de PlexR in de meeste gevallen goedkoper: "Natuurlijk is de prijs afhankelijk van de grootte van het behandelde huidoppervlak, maar gemiddeld betaal je 500 euro voor één behandeling. Hiermee is de PlexR sowieso minder duur dan een chirurgische ingreep en is hij betaalbaar voor een grotere doelgroep."

Huidverjonging

Als je door de rode puntjes heen kan kijken, zie je dat de PlexR een direct liftend effect heeft. "Maar de behandeling heeft ook een voordeel op lange termijn. De PlexR zorgt namelijk tegelijkertijd voor een biostimulatie in de diepere huidlagen, wat resulteert in nieuwe aanmaak van collageen en elastinevezels. Hierdoor heeft de behandeling ook een verstevigende en verjongende werking."

Geringe kans op bijwerkingen

Omdat er geen mes aan te pas komt, is de kans op complicaties minimaal. "Na de behandeling kan je huid rood zijn en vooral de eerste dagen moet je rekening houden met zwelling. Ook ontstaat er een zogenoemde 'crusting' van de huid, wat betekent dat er minuscule korstjes ontstaan. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen 4 tot 8 dagen en binnen een maand is je huid meestal volledig hersteld."

Toch is het is wel belangrijk om je in de maanden na de behandeling extra goed tegen de zon te beschermen, om hyperpigmentatie te voorkomen. "Vooral rond je ogen is het resultaat vergelijkbaar met andere invasieve en operatieve ingrepen, maar met minimale gezondheidsrisico’s, minder stress en een kortere hersteltijd."

NB Er zitten natuurlijk niet alleen maar voordelen aan deze behandeling. De PlexR is een nieuwe techniek, waarbij de resultaten op lange termijn nog niet bekend zijn.

Furrow op Instagram