arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Vochtwallen verwijderen zonder operatie

Vochtwallen verwijderen zonder operatie

Word je regelmatig wakker met opgezette ogen, ook als je gewoon genoeg hebt geslapen en/of de avond daarvoor geen enorme huilbui hebt gehad? Donkere kringen zijn lastig, maar vocht onder je ogen is minstens net zo vervelend. Niet getreurd, want je kunt vochtwallen verwijderen, zelfs zonder operatie.

Light Eyes Ultra

Light Eyes Ultra is een behandeling waarbij met behulp van mesotherapie antioxidanten rechtstreeks in je huid worden gebracht om zo vochtwallen te verminderen. Een cocktail van hyaluronzuur, ruscus aculeatus, bessen, rozemarijn, vitamine C en hexapeptiden wordt gebruikt om zo de microcirculatie rond je ogen weer te verbeteren.

Voordeel van deze behandeling is dat hij niet alleen het vocht onder je ogen vermindert, maar er tegelijkertijd ook voor zorgt dat de elasticiteit van je huid verbetert.

Lymfedrainage

Zeg je vochtwallen, dan zeg je lymfedrainage. Deze massage stimuleert de doorbloeding van je huid, verbetert de afvoer van vocht en afvalstoffen, bevordert de celvernieuwing én heeft een huidverstrakkend effect.
Gewoon met twee vingers of met behulp van een koude lepel kun je voorzichtig het vocht van je neus richting je jukbeenderen masseren. Op deze manier activeer je het lymfestelsel, waardoor het vocht onder je ogen versneld wordt afgevoerd.

Thuis je gezicht masseren (zie: bindweefselmassage gezicht) heeft zeker zin, maar je moet het wel op de juiste manier uitvoeren. Twijfel je of je het wel goed doet, dan kun je er ook voor kiezen om je vochtwallen op regelmatige basis (minimaal één keer per maand) weg te laten masseren door een specialist.

Carboxytherapie

En dan is er nog carboxytherapie. Bij deze behandeling wordt er kooldioxide gebruikt om wallen te verminderen. Door kooldioxide net onder je huid te injecteren, zorg je ervoor dat de doorbloeding verbeterd wordt. Dit leidt tot een toename van zuurstof, waardoor cellen zich sneller herstellen en vernieuwen. Daar komt bij dat deze behandeling ook de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Met een stevigere huid tot gevolg.

Gezond leven

Genoeg slapen, niet te zout eten, voldoende water drinken, zo min mogelijk alcohol en koffie, niet roken, weinig suiker eten en stress voorkomen (liefdesverdriet!). Het zal je wallen niet helemaal wegnemen, maar alle kleine beetjes helpen. Vooral zout en wijn staan erom bekend dat ze vochtvasthoudend werken.

Smeer in ieder geval niet de veelbesproken aambeienzalf onder je ogen. Deze zalf heeft een irriterend effect, waardoor je huid nog meer opzwelt. Komkommerschijfjes daarentegen kun je zonder problemen op je ogen leggen, om zo te proberen vochtwallen te verminderen. Ook het slapen met een extra kussen valt in de categorie 'baat het niet, dan schaadt het niet'.

Furrow op Instagram