arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Vermoeide ogen

Vermoeide ogen? Dit zijn de beste behandelingen!

Meestal doet een nacht goed slapen wonderen, maar als je zelfs na 8 uur slaap nog last hebt van vermoeide ogen, dan wordt het tijd om grof geschut in te zetten. Dit keer zijn het alleen geen fillers.

Erbium laser

De Erbium laser is geschikt voor je (hele) gezicht, maar je kunt er ook heel gericht een vermoeide blik mee behandelen. Deze fractionele laser kan je heel goed plaatselijk inzetten en is vanwege zijn relatief korte hersteltijd uitermate geschikt voor het gevoelige gebied rondom je ogen.

Ondanks dat deze laser de buitenlaag van je huid slechts gedeeltelijk beschadigt, is het wel verstandig om rekening te houden met een downtime van drie tot vijf dagen. Daarna maakt de ergste roodheid onder je ogen plaats voor een stralende en verfrissende blik.
En hoewel het risico op pigmentverschuivingen bij de Erbium laser klein is, is het beter om deze behandeling in het najaar of de winter te plannen.

PRP

Bij PRP draait het allemaal om het toedienen van actieve groeifactoren. Door gefilterd bloedplasma rechtstreeks in de huid onder je ogen te injecteren, creëer je een huidverbeterend en verstrakkend effect. Met als gevolg dat fijne lijntjes verminderen, wallen minder opvallen en vermoeide ogen plaatsmaken voor een ongekende glans.

Mocht dat niet genoeg zijn, dan kun je aan het gefilterd bloedplasma eventueel ook nog hyaluronzuur of extra vitamines toevoegen om zo je huid nog een extra boost te geven.

NeoStrata retinol peeling

3% retinol zorgt ervoor dat je binnen één week van een doffe teint verlost bent én dat de huid onder je ogen gladder, frisser en stralender is. Deze retinolpeeling dringt door tot in je lederhuid (diep!) en stimuleert hier de aanmaak van collageen en elastine. En het glycolzuur zorgt er ondertussen voor dat de vochtbalans van je huid weer hersteld wordt.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een TCA-peeling is deze behandeling pijnloos (geen branderig gevoel), maar de hersteltijd is wel hetzelfde. Reken erop dat je ongeveer een week niet toonbaar bent voor de buitenwereld.

Deze retinolpeeling kun je gewoon in de zomer doen, met de opmerking dat je in de weken na de behandeling de zon zo veel mogelijk moet vermijden en de huid rondom je ogen maximaal zult moeten beschermen.

ClearLift

Net zoals de Erbium laser dringt de ClearLift gefractioneerd door tot in je huid met het grote verschil dat deze laser de huid rondom je ogen wel intact laat.

Verwacht trouwens niet meteen wonderen: na afloop van deze laserbehandeling voelt je huid strakker aan, maar het resultaat laat zeker 6 weken op zich wachten. De ClearLift zet je fibroblasten aan het werk en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor je op lange termijn zorgt voor een stevigere huid en een frissere blik. Investeren in de toekomst. Een toekomst zonder vermoeide blik om precies te zijn.

Gaat jouw vermoeide blik gepaard met kleine rode bloedvaatjes? Bovengenoemde behandelingen kan je namelijk allemaal combineren met de ND Yag laser.
Vlak IPL zeker niet uit, maar deze laser heeft als voordeel dat je er zo nauwkeurig mee kan werken dat hij perfect is voor het egaliseren van een kleine oppervlakte. En een egale huid oogt al snel minder vermoeid.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram