arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gezichtsbehandeling met eigen bloed

Vampire facial: gezichtsbehandeling met eigen bloed?

Naalden, bloed en plasma. Toch klinkt een gezichtsbehandeling met je eigen bloed enger dan hij daadwerkelijk is en komt er (bijna) geen bloed bij kijken.
Cosmetisch arts Els Vogelpoel: "Er is sowieso een verschil tussen de vampire facial en de vampire facelift. Bij de vampire facial maak je gebruik van microneedling om de PRP in de huid te brengen, terwijl bij de vampire facelift het plasma met behulp van een naald geïnjecteerd wordt."

Roken tast je bloedplaatjes aan, waardoor het resultaat van de behandeling kan tegenvallen.

Collageenstimulatie 2.0

Je kunt de vampire facial zien als collageenstimulatie 2.0. "Het is een gezichtsbehandeling met een dubbele stimulatie. Enerzijds zorgt de PRP voor een verjongende, verstevigende en hydraterende werking, maar de microneedling heeft ook een percutane collageeninductie. De minuscule naaldjes die gebruikt worden om de PRP in de huid te brengen, hebben tegelijkertijd een huidverbeterend effect."

En er komt bij deze gezichtsbehandeling met je eigen bloed nauwelijks bloed bij kijken. "Net zoals bij de vampire facelift wordt er bij de vampire facial ook een kleine hoeveelheid bloed afgenomen en door dit te centrifugeren ontstaan er platelets met een zeer hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren."

Normaal gesproken zijn deze platelets betrokken bij het wondherstel en activeren ze je cellen om je huid te herstellen. "Bij de vampire facial pas je dezelfde techniek toe en zorg je voor een regeneratie van je huid."

Het is de bedoeling dat je het plasma na de behandeling als een soort masker op je gezicht laat zitten, dus het is niet handig om 's avonds een etentje te plannen.

De vampire facial is geschikt voor elk huidtype, met de opmerking erbij dat je geen fervent roker moet zijn. "Roken tast je bloedplaatjes aan, waardoor het resultaat van de behandeling kan tegenvallen."

Vampire facial

Het bijzondere aan de vampire facial is dat er geen andere producten aan te pas komen. "Er wordt bij deze behandeling alleen gebruikgemaakt van lichaamseigen stoffen. Geef je de voorkeur aan een 'natuurlijke gezichtsbehandeling' waarbij je je huid aan het werk zet om zichzelf te vernieuwen, dan is de vampire facial echt het overwegen waard."

En de downtime maakt hem ook anders dan de vampire facelift. "Het is de bedoeling dat je het plasma na de behandeling als een soort masker op je gezicht laat zitten, dus het is niet handig om 's avonds een etentje te plannen, maar verder is er geen downtime. En in tegenstelling tot bij de facelift is de kans op blauwe plekken bij de facial verwaarloosbaar."

Direct na de behandeling glanst je huid als nooit tevoren, maar de collageenstimulatie laat wel nog een aantal weken op zich wachten. "Het resultaat houdt zeker een aantal weken aan. En het maximale resultaat krijg je als je een kuur van drie behandelingen achter elkaar doet."

Voor meer informatie over de vampire facial kun je terecht op de website van Renew Clinic. Er geldt trouwens momenteel een aanbieding: Tot en met juni betaal je voor een kuur (3 behandelingen) 750 euro.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram