arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Rimpels opvullen met eigen vet

Rimpels opvullen met eigen vet?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: dun terwijl je rimpels worden opgevuld. En dat in één behandeling. Cosmetisch arts Els Vogelpoel: "Vooral als je veel volumeverlies in je gezicht hebt is het opvullen van rimpels met je eigen vet de ideale behandeling."

Veel natuurlijker wordt het niet. "Bij lipofilling, zoals deze behandeling ook wel genoemd wordt, wordt alleen lichaamseigen vet gebruikt om het volume in je gezicht of handen te herstellen. Geen hyaluronzuur zoals bij fillers of calcium hydroxyapatietdeeltjes zoals bij Radiesse. Alleen je eigen vet. Niks meer en niks minder."

Eigen vet

Zo moeilijk als je het vet op je heupen eraf krijgt, zo makkelijk wordt het ingespoten vet in je gezicht weer afgebroken. "Tijdens en na de behandeling sterft er een gedeelte van je vetcellen af. Van de oorspronkelijk ingebrachte hoeveelheid gaat er ongeveer 40% verloren."
Daarom worden er ook iets meer vetcellen dan nodig ingespoten. "Je zult in eerste instantie moeten overvullen."

Rimpels opvullen met je eigen vet is vooral geschikt voor het opvullen van je neus-lippenplooi, marionettenlijn en voor volumeherstel rond je slapen, jukbeenderen en wangen. "Als je veel volumeverlies hebt, is deze behandeling een zeer goed alternatief voor fillers. En het resultaat is semipermanent. Vetcellen die succesvol verplaatst zijn, gaan in principe niet meer verloren. Je kunt stellen dat het effect van lipofilling grotendeels blijvend is."

En vergeet ook je handen niet. "Lipofilling is ook heel geschikt voor het herstellen van volumeverlies op je handen."

Miniliposuctie

Aandachtspuntje: je moet wel vet hebben. “Allereerst zal er op je buik, billen of benen vet worden weggezogen, een miniliposuctie. Maar dan moet je wel voldoende vet hebben. Dat klinkt logisch, maar niet iedereen heeft dat.”

Rimpels opvullen met eigen vet is niet goedkoop. Hou rekening met een vanafprijs rond de 2000 euro. "Maar dan is wel je hele gezicht gedaan en het resultaat houdt jaren aan. In die zin is het goedkoper dan fillers."

Furrow op Instagram