arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Plexr pigmentvlekken

PlexR tegen pigmentvlekken

Naast het liften van je onder- en bovenoogleden en het verstrakken van je kaaklijn, kan je de PlexR ook gebruiken voor het verwijderen van ouderdoms- en pigmentvlekken. "Met de PlexR kan je ook heel gemakkelijk oppervlakkige pigment- en ouderdomsvlekken verwijderen."
De methode verschilt niet veel met die van de Cryopen. "Het is dezelfde techniek, alleen de energie is anders."

De PlexR maakt alleen gebruik van geladen plasma om de pigmentvlek te verwijderen. "Zonder directe aanraking met je huid kun je toch het hooggelegen pigment behandelen, waardoor je bovenste huidlaag loslaat en pigmentvlekken (zo goed als) verdwijnen."

Om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden, zijn er voor grotere pigmentvlekken meerdere sessies nodig.

Klinkt gevaarlijk, maar dat is het niet. "De behandeling is eenvoudig en veilig. Doordat je tot op de millimeter nauwkeurig pigmentvlekken, wratjes, moedervlekken of andere oneffenheden kunt behandelen is er ook bijna geen kans op littekens of hyperpigmentatie."

Kleine pigmentvlekken

Met de opmerking dat het wel om kleine pigmentvlekken gaat. "Om de kans op complicaties tijdens het genezingsproces zo klein mogelijk te houden, zijn er voor grotere pigmentvlekken meerdere sessies nodig."
Nadat je huid is 'bestraald' met de PlexR vormt zich namelijk een korst. Zodra deze loslaat, komt er een nieuwe huid tevoorschijn. Hopelijk zonder oneffenheden. "Om te voorkomen dat de korst openbreekt en het risico op postinflammatoire hyperpigmentatie te beperken, is het verstandig om grotere pigmentvlekken op te splitsen."

Over risico's gesproken: tijdens het genezingsproces is je huid extra gevoelig voor de zon. "Je kunt de behandeling gewoon in de zomer doen, maar het is wel noodzakelijk om je huid te beschermen. Dagelijks SPF 15 en bij zonnige dagen SPF 30 of hoger."

Naast een zonnebrandcrème kun je ook overwegen om speciale huidverzorgingsproducten te gebruiken die nieuwe pigmentvlekken voorkomen. "Er zijn ingrediënten die je kunt gebruiken om je huid op te lichten, zoals bijvoorbeeld niacinamide, glycolzuur, vitamine C en vitamine E."

"Maar, als je gevoelig bent voor pigmentatie, blijft het lastig om nieuwe ouderdoms- en pigmentvlekken helemaal te voorkomen."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram