arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Cryopen

Pigment- ouderdomsvlekken en wratten behandelen met de Cryopen

Heb je pigmentvlekken in je gezicht, (kleine) wratjes of andere oneffenheden waar je het liefst zo snel mogelijk van verlost wilt worden, maar zie je op tegen een eventuele operatie, peeling of laserbehandeling? Er is een alternatief in de vorm van de Cryopen. Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "De Cryopen is een eenvoudige (en goedkope!) manier om pigment-, ouderdomsvlekken en wratjes in je gezicht mee te verwijderen. Door deze onder hoge druk bloot te stellen aan een temperatuur van -89ºC bevries je de bovenste huidlaag, waardoor deze loslaat."

Door de bovenste huidlaag te bevriezen zorg je ervoor dat deze loslaat, waardoor pigmentvlekken en andere oneffenheden minder zichtbaar worden. "Met behulp van de microapplicator kun je met de Cryopen tot op de millimeter nauwkeurig pigmentvlekken, wratjes en ouderdomsvlekken behandelen. Door de koude verbranding laat niet alleen de bovenste huidlaag los, maar ook het hooggelegen pigment, waardoor pigmentvlekken minder zichtbaar worden."

Cryopen

Het is de eenvoud van de Cryopen waardoor hij zo populair is. "Doordat je tot op de millimeter nauwkeurig pigmentvlekken, wratjes, moedervlekken of andere oneffenheden kunt behandelen minimaliseer je ook de kans op littekens of hyperpigmentatie."Bijkomend voordeel is dat je bij de Cryopen je huid niet hoeft voor te bereiden met bijvoorbeeld vitamine A-zuurcrème of hydrochinon. "Het is wel belangrijk dat je na afloop je huid beschermt tegen de zon. Al helemaal als je gevoelig bent voor pigmentvlekken. Dat is ook de reden dat we deze behandeling bij voorkeur in het najaar uitvoeren."

Zonnebrandcrème

Maar zelfs in het najaar zul je na afloop van de behandeling nog een zonnebrandcrème moeten gebruiken. "Het genezingsproces neemt minimaal drie tot zes weken in beslag. Net na de behandeling, maar ook in de weken daarna is je huid extra gevoelig voor de zon." Het is dan ook zaak om elke dag een dagcrème met SPF30 of een zonnebrandcrème te gebruiken. "Alleen op die manier kun je het ontstaan van nieuwe ouderdoms- en pigmentvlekken voorkomen."

Sowieso is het goed om altijd zonnebrandcrème te gebruiken: "Het nadeel van pigmentatie is dat je het constant in de gaten moet houden. In principe is het zo dat je na één behandeling met de Cryopen van je pigment- en ouderdomsvlekken verlost bent, maar hou er wel rekening mee dat ze wel weer terug kunnen komen als je je niet goed beschermt tegen de zon."

Cryopen behandeling

Voor meer informatie over een behandeling met de Cryopen kun je terecht bij de Lassus Kliniek. Behandelingen vanaf 35 euro.

Furrow op Instagram