arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ooglidcorrectie uitstellen

Ooglidcorrectie uitstellen

Heb je last van hangende oogleden, dan denk je waarschijnlijk meteen aan een ooglidcorrectie. Maar je kunt de overtollige huid boven je ogen nog op andere manieren verminderen. Met deze 3 behandelingen kun je een ooglidcorrectie uitstellen.

Laser

Wil je liever nog niet in je oogleden laten snijden, dan kun je ook voor een laserbehandeling kiezen. Met behulp van een (fractionele) laser kun je de huid boven je ogen verstrakken, zonder dat hier een mes aan te pas komt.

Een laserbehandeling van je oogleden an sich stelt niet zo veel voor, binnen een uur sta je weer buiten, maar de downtime is wel langer dan bij een ooglidcorrectie. Natuurlijk kun je na een operatie ook niet meteen de straat weer op, maar hou rekening met een hersteltijd van gemiddeld één week.

Ook iets om mee te nemen in je overweging om voor een laser te kiezen: deze ingreep is in principe alleen geschikt wanneer er sprake is van een relatief kleine correctie. Heb je last van ernstig huidoverschot, dan is een ooglidcorrectie waarschijnlijk toch een betere optie.

Botox

Het wordt lastig om je wenkbrauwen ineens 5 centimeter hoger te krijgen, maar met botox kan je ook je oogleden liften. Door kleine hoeveelheden in en om de wenkbrauwen te spuiten kun je voor een open blik zorgen en hiermee hopelijk ook een ooglidcorrectie een aantal jaar voor je uit schuiven.

Sowieso worden je oogleden ietwat gelift als je je fronsrimpel laat behandelen met botox. Bij de behandeling van je fronsrimpel worden je wenkbrauwen ook vaak iets gelift, waardoor hangende oogleden automatisch wat verminderd worden.

Hetzelfde geldt eigenlijk ook bij de behandeling van je kraaienpootjes. Door bijvoorbeeld 2 eenheden in de kraaienpootjes te plaatsen, kan je ervoor zorgen dat de uiteinden van je wenkbrauwen iets omhoog komen te staan, met een subtiele ooglift tot gevolg. Eventueel nog een filler onder je wenkbrauw en de gang naar de operatiekamer kan weer even uit de agenda.

PlexR

Wil je koste wat kost een operatie vermijden, maar toch je oogleden liften dan is er de PlexR. In plaats van te snijden, wordt er bij een PlexR-behandeling gebruikgemaakt van plasma. Zonder direct contact met de huid, maar met behulp van 'bliksemflitsen' trekken je huidvezels samen, waardoor je een liftend effect krijgt.

Daarnaast heeft de PlexR ook een stimulerend effect heeft op de aanmaak van collageen en elastine, waardoor het effect in de weken na de behandeling waarschijnlijk nog groter is.

Plastisch chirurg

Net zoals bij de laser geldt ook voor de PlexR dat het om een subtiele ooglift gaat. Voor een maximale verbetering en het verminderen van ernstig huidoverschot is (en blijft!) de plastisch chirurg toch de aangewezen persoon.

Furrow op Instagram