arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
vitamine B12-injectie

De (on)zin van een vitamine B12-injectie

Heb je allerlei vage klachten zoals haaruitval, moe, een bleke huid, tintelingen, acne of koude handen en voeten dan zou een vitamine B12-tekort daar weleens de oorzaak van kunnen zijn. Cosmetisch arts Job Thuis, Doctors Inc: "Het probleem is dat de klachten die horen bij een vitamine B12-tekort vrij algemeen zijn. Ze kunnen ook net zo goed worden veroorzaakt door te veel stress, te hard werken en te weinig slaap."

Vitamine B12-tekort

Vitamine B12 vind je onder andere in vlees en vis. "Alleen komt door de vegan foodtrend van tegenwoordig een tekort aan vitamine B12 (cobalamine of de extrinsieke factor) steeds vaker voor. Daarnaast verloopt de opname in je dunne darm ook niet altijd perfect, waardoor je al snel laag in je vitamine B12 zit."

Kort samengevat: als er sprake is van een B12-tekort, dan kun je met behulp van een (simpele) B12-injectie zorgen voor meer energie en je binnen een aantal dagen een stuk beter voelen. "Als je moe bent, omdat je te hard werkt, of als je er 's nachts vaak uit moet om te plassen, dan gaat een B12-injectie daar niks aan veranderen. Maar is slechte voeding of een veganistische levensstijl de reden, dan kan je je door deze 'behandeling' beter voelen."

Vitamine B 12-injectie kopen

En voor de prijs kan je deze vitamine B12-injectie bijna niet laten liggen. "Je betaalt 29 euro voor deze behandeling."
Een behandeling mag je deze vitamine B12-injectie eigenlijk niet noemen, want je staat waarschijnlijk binnen 1 minuut weer buiten. "De intake duurt vaak langer dan de injectie zelf. Het is vooral belangrijk om van tevoren de verwachtingen enigszins te temperen." Je moet dit middel namelijk niet zien als een wondermiddel. Job: "Het is geen drugs, waardoor je na afloop stuiterend door het leven gaat. Je moet het meer zien als toevoeging op een toch al gezonde levensstijl. De welbekende puntjes op de i."

In het geval van vitamine B12 is meer zeker niet altijd beter. "In tegendeel zelfs. Het effect wordt niet beter en het risico op eventuele bijwerkingen neemt toe. Eén keer per maand een vitamine B12-injectie is meer dan genoeg, en dan is het ook beter om geen extra vitamine B12-supplementen te slikken. "

Als je echt heel veel baat hebt bij vitamine B12, kan je wel de Megaboost overwegen. "In dit vitamine-infuus zit behalve B12, ook vitamine B1, B2, B6 en magnesium. Dan weet je tenminste zeker dat je goed slaapt."

Furrow op Instagram