arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
PDO-draadift

Maximale leeftijd PDO-draadlift

Je bent nooit te oud om te leren, alleen er is wel een leeftijd dat je te oud bent voor een draadlift. Cosmetisch arts Monique Dikrama: "Er is geen officiële leeftijdgrens, maar bij deze behandeling is het wel belangrijk dat je huid nog in staat is om collageen aan te maken."

"Ben je nog niet toe aan een facelift, dan kun je een draadlift overwegen. Met behulp van deze behandeling kun je je kaaklijn, hals, kin of decolleté liften. Tegelijkertijd stimuleren de PDO-threads ook de aanmaak van collageen, waardoor hij ook een huidverjongend effect heeft."

Het resultaat van deze behandeling hangt zo nauw samen met de conditie van je huid, dat je je moet afvragen of je voor een draadlift moet kiezen als je op een bepaalde leeftijd bent en daarnaast ook nog rookt.

Hoe ouder je bent, hoe minder (snel) je collageen aanmaakt. "Om teleurstelling (achteraf) te voorkomen wordt de draadlift boven de 60-65 jaar afgeraden. Natuurlijk heeft de draad zelf ook een liftend effect, maar bij deze behandeling draait het voornamelijk om het stimuleren van je collageen."

Leeftijdgrens

In tegenstelling tot bijvoorbeeld fillers, is de draadlift geen behandeling waarbij je volume toevoegt. "De PDO-threads lossen binnen een aantal maanden weer op en dan wil je dat je eigen collageen het overneemt. Natuurlijk is elke huid weer anders, maar omdat je minder collageen aanmaakt, zou ik deze behandeling niet meer doen als je ouder bent dan 60 jaar."

Roken

En dan speelt je manier van leven ook nog een rol. "Het is ook van belang of je wel of niet rookt. Roken heeft overal invloed op, dus ook op de aanmaak van collageen. Het resultaat van deze behandeling hangt zo nauw samen met de conditie van je huid, dat je je moet afvragen of je voor een draadlift moet kiezen als je op een bepaalde leeftijd bent en daarnaast ook nog rookt."

Resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst: "Is je huid dusdanig slecht, omdat je vroeger veel in de zon hebt gelegen, dan is het vaak ook beter om voor een andere behandeling te kiezen."

Alternatief

Alternatieven genoeg: "Fillers, laser of uiteindelijk toch facelift. Of een draadlift in combinatie met fillers. Leeftijd zegt natuurlijk niet alles, maar in geval van twijfel is het niet verstandig om niet alleen te vertrouwen op een behandeling die gebaseerd is op het stimuleren van je huideigen collageen."

Furrow op Instagram