arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Bindweefselmassage herhalen

Hoe vaak moet je een bindweefselmassage laten doen?

Een bindweefselmassage verbetert de doorbloeding van je huid, vermindert onderhuidse verklevingen, vochtophopingen en (kleine) littekens, heeft een verstrakkend en liftend effect en stimuleert op lange termijn de aanmaak van collageen en elastine.
Een hele waslijst aan positieve eigenschappen, maar dan moet je de behandeling regelmatig herhalen. Bindweefselexpert Sylvia Krakowiak: "Het is een proces dat tijd in beslag neemt. Het verschilt natuurlijk per persoon, maar hou er rekening mee dat als je daadwerkelijk de structuur van je huid wilt verbeteren, dat er minimaal 5 behandelingen nodig zijn."

En dan ben je er waarschijnlijk nog niet. "Direct na de behandeling zie je meestal een subtiele lift en dat de doorbloeding van je huid verbeterd is, maar dat effect houdt maximaal enkele dagen aan."

Bindweefselmassage werkt het beste in kuurverband. Het advies is om in eerste instantie 5 wekelijkse behandelingen in te plannen en daarna een korte pauze in te lassen.

Resultaat bindweefselmassage

Voor resultaat op lange termijn zul je meer geduld moeten hebben. "Het lijkt misschien alsof de behandeling geen effect heeft, maar wat er onderhuids gebeurt heeft meer tijd nodig." Afhankelijk van je leeftijd vernieuwt je huid zich ongeveer elke 28 dagen. "Bindweefselmassage werkt in de diepere huidlagen en zorgt ervoor dat afvalstoffen versneld worden afgevoerd en stimuleert de fibroblasten om meer collageen en elastine aan te maken. In combinatie met cupping worden ook onderhuidse verklevingen verminderd en is je huid in staat om voedingsstoffen beter op te nemen. Maar voordat je hier het resultaat van ziet, moet je toch wel rekenen op 6 weken."

Je huid kan in de dagen na de behandeling ietwat gekneusd aanvoelen, maar het is niet de bedoeling dat je na afloop bont en blauw bent.

Rustpauze

En ondertussen kan je ook niet stil blijven zitten. "Bindweefselmassage werkt het beste in kuurverband. Het advies is om in eerste instantie 5 wekelijkse behandelingen in te plannen en daarna een korte pauze in te lassen. In die periode geef je je huid de mogelijkheid om in alle rust collageen en elastine op te bouwen."

In de tussentijd kun je natuurlijk wel andere zones behandelen. Sylvia: "Het kan ook geen kwaad om helemaal geen rustpauze in te lassen." Er bestaat namelijk niet zoiets als 'te veel bindweefselmassage'. "Het is een intensieve gezichtsbehandeling, maar je kan in principe niks beschadigen. Tenzij het natuurlijk te hardhandig gebeurt."

Blauwe plekken en/of bloeduitstortingen na een bindweefselmassage van je gezicht zijn dan ook eerder uitzondering dan regel. "Je huid kan in de dagen na de behandeling ietwat gekneusd aanvoelen, maar het is niet de bedoeling dat je na afloop bont en blauw bent. Zonder meteen te prediken voor eigen parochie, maar het is zo belangrijk dat je deze behandeling door een expert laat uitvoeren."

Voor meer informatie over een bindweefselmassage of voor het plannen van een afspraak kan je terecht op de website van de Bindweefselbar.

Furrow op Instagram