arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Bindweefselmassage pijnlijk

Hoe pijnlijk is bindweefselmassage?

Zelfs als je goed zoekt, kun je moeilijk iets negatiefs zeggen over een bindweefselmassage. Oké, de pijn is misschien een punt van aandacht. Patricia Geurtsen, massagetherapeut: "Je bindweefsel is een belangrijke voedingsbron voor je huid, maar ook voor je spierstelsel en je botten."

Een bindweefselmassage gaat dan ook veel verder dan alleen het liften van je huid of cellulite verminderen. "In je bindweefsel bevinden zich o.a. bloedvaten, zenuwen, lymfe en bijvoorbeeld ook cellen die voor de wondgenezing zorgen. Onderhuidse verklevingen kunnen ervoor zorgen dat sommige processen niet meer optimaal verlopen. Door deze verhardingen met behulp van een speciale rollende en knedende techniek te masseren kun je allerlei klachten verminderen of zelfs volledig oplossen."

Het ligt er natuurlijk helemaal aan hoe intensief de behandeling is geweest, maar blauwe plekken na afloop van een bindweefselmassage komen inderdaad voor.

Bindweefselmassage = pijn

Maar je moet wel tegen een stootje kunnen. "Bindweefselmassage kan zeker gevoelig zijn. Hoe meer verklevingen, hoe pijnlijker de behandeling is. Maar aan de andere kant zorg je ook weer voor verlichting."

En de pijn tijdens de behandeling is meestal goed te verduren. "Door de verklevingen op te lossen en tegelijkertijd ruimte te creëren tussen de verschillende huidlagen, voel je vaak meteen verbetering."

Tenzij je tussentijds besluit om ook nog cupping toe te passen. (Lachend:) "No pain, no gain. Door bindweefselmassage met cupping te combineren zorg je wel voor nog meer resultaat. Je verbetert de doorbloeding van je huid, vochtophopingen worden verminderd en tegelijkertijd zet je ook de fibroblasten aan het werk, waardoor de structuur van je huid gladder wordt."

Tip: Een bindweefselmassage staat niet voor niets tussen mijn favoriete (gezichts)behandelingen.

Blauwe plekken na bindweefselmassage

Je kan zelfs bont en blauw zijn. "Het ligt er natuurlijk helemaal aan hoe intensief de behandeling is geweest, maar blauwe plekken na afloop van een bindweefselmassage komen inderdaad voor. Het is een volkomen normale reactie en afhankelijk van het herstel van je huid, verdwijnen deze blauwe plekken meestal binnen een paar dagen. Toch is het wel iets om van tevoren rekening mee te houden."

En als alle blauwe plekken en kneuzingen verdwenen zijn, kun je een vervolgbehandeling plannen. "Naarmate het traject vordert, merk je dat de behandeling steeds minder gevoelig wordt. En als je bindweefsel in optimale conditie is, kan de massage zelfs ontspannend zijn."

Voor meer informatie over deze behandeling kun je terecht op de website van De Salon Zandvoort.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram