arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Facelift of Ultherapie

Facelift of Ultherapie?

Verslapping in je gezicht is onvermijdelijk. Er zijn heel veel non-invasieve behandelingen (zonder operatie) die een strakke huid beloven, maar weinig tot geen echt resultaat opleveren. Of het gaat om behandelingen die je periodiek zou moeten blijven herhalen om het resultaat te behouden.
Tenzij je voor de veelbesproken facelift gaat. Aleid Koppius, onafhankelijk cosmetisch arts (en Furrow.nl adviseur): "Het valt niet te ontkennen: een facelift doet wel zijn werk. Toch blijft deze optie voor velen een brug te ver en dat is ook wel begrijpelijk. Bij een operatie komen altijd risico’s, downtime en littekens kijken. Er zijn maar weinigen die zich hieraan willen wagen."

Ultherapie is een hele mooie module die niet-invasief is en veel effect geeft. En naar mijn bescheiden mening is het resultaat doorgaans natuurlijker dan een facelift.

En een facelift doet niks aan de conditie van je huid. "Als je ouder wordt verandert de hydratatie, dikte en elasticiteit van je huid. Na een facelift blijft de resterende huid dus van gelijke kwaliteit."

Dan is er nog Ultherapie: "Deze behandeling kan al na één keer zorgen voor een liftend en verstrakkend effect en kan je dan ook zien als de kleine concurrent van de facelift."

Wat is Ultherapie?


Ultherapie gebruikt de kracht van ultrasound (geluidsgolven) om je huid te verstrakken. "De geluidsgolven bereiken ook de diepere huidlagen, die normaal gesproken alleen met een chirurgisch mes te bereiken zijn, tot wel 5 millimeter diepte. Dit proces bevordert de aanmaak van nieuw collageen en elastine, waardoor je huid geleidelijk en op een natuurlijke manier wordt gelift en verstrakt."

De non-invasieve variant, oftewel: een facelift zonder operatie: "Er worden geen botox of fillers gebruikt en het herstel is minimaal. En naar mijn bescheiden mening is het resultaat doorgaans natuurlijker dan een facelift."

Je kunt met Ultherapie ook andere indicaties behandelen: "Ultherapie is de enige, door de FDA goedgekeurde, non-invasieve (zonder operatie) behandeling die je huid lift, verslapping tegengaat en rimpels vermindert in je nek/hals, gezicht, wenkbrauwen, het decolleté en zelfs je onderkin verstrakt (zie artikel: Onderkin verstrakken met Coolsculpting en Ultherapy)."

Resultaat

Je moet alleen meer geduld hebben dan bij een facelift. "Het duurt gemiddeld 3 maanden, voordat het collageen is opgebouwd en je de eerste verandering ziet. Het definitieve resultaat is vanaf 5 tot 6 maanden maximaal."
En het kan zijn dat je meer behandelingen nodig hebt. "Afhankelijk van de mate van huidverslapping, de reactie op ultrasoundenergie en de aanmaak van lichaamseigen collageen, kan je baat hebben bij een tweede behandeling."

Wat kost een Ultherapie-behandeling?

Deze meest effectieve non-invasieve facelift is niet goedkoop natuurlijk. De kosten verschillen per indicatie en de grootte van het te behandelen gebied. Via de website van Ultherakliniek krijg je een idee van de kosten.
Bij www.coolsculptingcenters.nl kun je kosteloos een consult inplannen voor een persoonlijk advies over Ulthera.

Cosmetisch arts Aleid Koppius zul je steeds vaker op Furrow tegenkomen. Als arts en adviseur zal ze je adviseren over de medische do's en dont's. Je vindt Aleid bij verschillende klinieken in Nederland. Voor vragen of het plannen van een consult kun je terecht op haar website www.aleidkoppius.com

Furrow op Instagram