arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Te veel HIFU

Een slappe huid door HIFU?

Een behandeling die je huid lift, je collageen een boost geeft en de aanmaak van elastine stimuleert kan je niet vaak genoeg doen, toch? Helaas is dat bij HIFU niet het geval. Sterker nog: Te veel HIFU kan voor extra huidverslapping zorgen. Huidtherapeut Raquelle van Doorn: "Overbehandeling met HIFU kan voor atrofie zorgen. Oftewel: een slappere huid."

Ter verduidelijking: het gaat niet zozeer om het aantal HIFU-behandelingen, maar om het aantal pulsen per behandeling. "Tijdens een HIFU-behandeling maak je met behulp van geluidsgolven onderhuidse, kleine beschadigingen. Niks om je zorgen om te maken. Het is volkomen veilig en als je het goed doet, breng je op deze manier juist de celvernieuwing en collageenproductie in je huid op gang. En dat is precies wat je wilt."

Resultaat HIFU

De resultaten van HIFU zijn verbluffend, maar dan moet je je wel houden aan het aantal voorgeschreven pulsen per zone. "Meer is niet altijd beter. Zeker niet bij HIFU. Zet je meer pulsen dan aangegeven in het protocol, dan kan het zijn dat je juist een averechts effect krijgt. Onderzoek toont aan dat als je onderhuids te veel kapotmaakt, dat dan de mogelijkheid bestaat dat je huid niet meer in staat is om de schade te herstellen. En je huid dus slapper wordt in plaats van strakker."


Is HIFU veilig?

HIFU is veilig, mits je je dus houdt aan het aantal pulsen. "Ultrasone technologie wordt al meer dan 50 jaar met succes ingezet. En de HIFU-behandeling is ook FDA goedgekeurd. Misschien is het wel goed om te noemen dat er veel soortgelijke (en met name goedkopere) apparaten op de markt zijn. De goedkeuring geldt niet voor deze apparaten."

Het is onduidelijk of de opgedane huidbeschadiging ook weer ongedaan kan worden gemaakt. "Het zal nooit helemaal hetzelfde worden."
Maar als je je houdt aan het aantal pulsen, zijn de resultaten wel verbluffend. "Je moet alleen echt geduld hebben. De aanmaak van nieuwe cellen en de opbouw van collageen duurt minimaal 6 weken. Zoniet maanden."

Geduld, geduld en nog eens geduld. "Als je nog niks ziet, ga dan in ieder geval niet de behandelingen sneller achter elkaar plannen. Dit om overbehandeling te voorkomen. Hou je aan de 6 weken tussen de verschillende behandelingen. Geduld is bij HIFU echt een schone zaak."

Furrow op Instagram