arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dit wil je weten, voordat je een PlexR-behandeling ondergaat

Dit moet je weten, voordat je PlexR Soft Surgery ondergaat

Een ooglidcorrectie, maar dan zonder operatie. PlexR is binnen 5 jaar uitgegroeid tot één van de meest populaire behandelingen. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. Dit wil je weten, voordat je PlexR Soft Surgery ondergaat.

PlexR is niet permanent

Het resultaat van PlexR is niet permanent. Met behulp van geladen plasma verwijder je overtollige huid en verminder je hangende oogleden, maar je stopt het verouderingsproces niet. Kort gezegd pak je het probleem aan, maar niet de oorzaak. Dat betekent dat je de ingreep misschien een aantal jaar later zult moeten herhalen.

Niet roken, weinig drinken en je ogen goed tegen de zon beschermen hebben een positief effect op het resultaat van de PlexR. Als je niet te veel gekke dingen doet, zou je in principe 5 jaar plezier van de behandeling moeten hebben.

Het herstel duurt lang

Geen mes, geen verdoving én geen hechtingen. Dan zou je verwachten dat het herstel van de PlexR ook korter is dan bij een ooglidcorrectie. Toch?
Geen operatie betekent niet dat er geen hersteltijd is. Na de behandeling voelt je huid warm en trekkerig aan, zijn je ogen tenminste 3 dagen flink opgezwollen, moet je minimaal 7 dagen rekening houden met korsten en wondvocht en kan je huid zeker wel een maand rood zijn. Zeker.

De eerste week na een PlexR-behandeling moet je volledig uit de zon blijven, maar ook in de weken daarna moet je voorzichtig zijn.
Je kunt het herstelproces enigszins versnellen door gebruik te maken van een speciale Aeglexa-crème, maar zolang je huid nog rood is, zul je de zon zo veel mogelijk moeten mijden. Voor meer informatie zie video: Rode huid na PlexR.

PlexR is niet geschikt voor de donkere huid

Geschikt voor elk huidtype, maar niet voor de donkere huid. Vanwege een verhoogd risico op postinflammatoire hyperpigmentatie wordt de PlexR afgeraden voor een donkere huid.
Postinflammatoire hyperpigmentatie (PIH) is een reactie, waarbij je huid meer pigment aanmaakt na een ontsteking. Dit kan ontstaan na een pukkel, bacterie, virus of een schimmelinfectie, maar bijvoorbeeld ook door de zon. En na een PlexR-behandeling.

Bij elk huidtype is er kans op postinflammatoire hyperpigmentatie, maar bij een donkere huid is het vragen om (lichte) problemen. En de vraag is of je dat risico wilt lopen.

Het resultaat kan tegenvallen

Het resultaat van de PlexR is subtiel, soms iets te subtiel. De PlexR is het alternatief voor een ooglidcorrectie, maar kan geen wonderen verrichten. Als je extreem veel huidoverschot hebt, zul je toch het mes moeten grijpen.

PlexR zorgt voor een subtiele lift van je oogleden, maar soms heb je niet meer nodig. Wil je een natuurlijk resultaat en een frissere blik, dan zou de PlexR zomaar de ideale oplossing kunnen zijn.
En misschien niet helemaal wat je voor ogen had (voel je de woordspeling?), maar als het resultaat echt tegenvalt, kan je alsnog een ooglidcorrectie overwegen.

Furrow op Instagram