arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
wimperlifting

Dé voordelen van wimperlifting

Een open blik, een subtiele ooglift en je hebt voorlopig ook geen mascara en wimperkruller meer nodig. En daar blijft het niet bij. Samantha Akloe, All Daring: "Wimperlifting is een behandeling waarbij je natuurlijke wimpers worden gekruld, geverfd en gelift. Hierdoor lijken je ogen helderder en je wimpers voller en langer."

Omdat hij weinig tot geen onderhoud nodig heeft, is één van de redenen dat wimperlifting zo populair is. "Vooral de eerste weken na de behandeling heb je er geen omkijken meer naar. Hij maakt in principe een mascara en wimperkruller compleet overbodig."

Wimperlifting vs. wimperextensions

In tegenstelling tot bij wimperextensions, hoef je ook geen speciale oogmake-upremover te gebruiken: "Met wimperextensions ben je aangewezen op olievrije producten, maar met wimperlifting kun je gewoon alles gebruiken. Je hebt geen speciale remover nodig om je oogmake-up te verwijderen. En het zijn je natuurlijke wimpers, dus je kunt ook zonder zorgen in je ogen wrijven."

Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat je wimpers tot 24 uur na de behandeling niet in contact mogen komen met water. "Hiermee loop je het risico dat de krul verloren gaat of dat de wimperverf minder goed pakt, wat ten koste gaat van het eindresultaat."

Ondanks dat er bij wimperlifting geen agressieve middelen worden gebruikt en de behandeling niet schadelijk is voor je wimpers, is hij niet voor iedereen geschikt. "Als je last hebt van geïrriteerde en/of droge ogen of bij ontstoken oogslijmvlies (conjunctivitis) dan wordt wimperlifting meestal afgeraden. Ook tijdens de zwangerschap en borstvoeding is het beter om de behandeling even uit te stellen."

Weinig resultaat

Ook als je van nature volle wimpers hebt, al dan niet voorzien van een natuurlijke krul, is wimperlifting misschien niet de beste behandeling. Samantha: "Dan kan het resultaat misschien tegenvallen, omdat het verschil niet zo groot is. Wimperlifting maakt je wimpers niet voller, niet dikker en ook niet langer. Dat is wel iets om van tevoren rekening mee te houden."

Wimperserum

Tip: gebruik na de behandeling een wimperserum om je natuurlijke wimpers te laten groeien. "Hierdoor wordt de kleur ook intenser en wordt het effect van de behandeling iets versterkt. En als je natuurlijke wimpers gegroeid zijn, heb je daar de volgende behandeling weer profijt van."

Voor meer informatie over wimperlifting, of voor het plannen van een afspraak kun je terecht op de website van All Daring.


Furrow op Instagram