arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Neus-lippenlijn

De beste behandeling voor je neus-lippenlijn

Huidverslapping in combinatie met onderhuids volumeverlies (bot,- spier- en vetvolume) zijn de achterliggende oorzaak van de gevreesde neus-lippenlijn. Cosmetisch arts Rogier Meulenaar: "Volumeverlies en een slappe huid kunnen zorgen voor een verschuiving van onderhuids vetweefsel, waardoor het vetcompartiment dat vanaf je neus richting de zijkant loopt, naar beneden zakt, met als gevolg de neus-lippenlijn.”

Gelukkig zijn er verschillende manieren voor de behandeling van de neus-lippenlijn. “Je kunt je huid verstrakken met Idebae, je huid liften met PDO-draadjes of een laser en je kan natuurlijk ook je neus-lippenlijn opvullen met een filler.”

Behandeling neus-lippenlijn

Vitamine A-zuurcrème heeft enigszins effect, maar voor de behandeling van diepe rimpels zul je (waarschijnlijk) meer uit de kast moeten halen. "Met behulp van vitamine A-zuurcrème of een crème met retinol kun je fijne lijntjes heel goed behandelen, maar deze zullen je neus-lippenlijn nooit helemaal doen verdwijnen. Hier is echt meer voor nodig."

Het meest voor de hand liggend is om je neus-lippenlijn op te vullen met een filler. "Er zijn twee methodes om je neus-lippenlijn met fillers te verminderen: het direct opvullen van de rimpel, of door het compenseren (opvullen) van het volumeverlies in je wangen. Hiermee creëer je een 'natuurlijke' lift, waardoor je neus-lippenlijn minder zichtbaar wordt."

Voor het opvullen heb je meestal aan 1 ml genoeg. "Als je het volumeverlies in de wangen compenseert heb je meestal meer fillers nodig, waardoor deze methode ook duurder is."

Idebae

Ook Idebae is een optie om je neus-lippenlijn te verminderen: "Bij deze behandeling worden met behulp van minuscule naaldjes vitamines, mineralen, peptides én hyaluronzuur in de tweede huidlaag (de opperhuid) van je gezicht gebracht.
Idebae is een vorm van mesotherapie met een liftend effect. "Door DMAE, Idebeone en hyaluronzuur rechtstreeks in de huid te injecteren wordt de conditie (elasticiteit) van je huid verbeterd, het vochtgehalte hersteld en de neus-lippenlijn zachter.'"

“Afhankelijk van je huidconditie en wat je wilt bereiken kun je kiezen voor één behandeling of voor een kuur die bestaat uit meerdere behandelingen. Maar zoals met alles vraagt ook mesotherapie om onderhoud.”

PDO-draadjes

Een alternatief voor fillers zijn de PDO-draadjes. "Bij een draadlift worden er PDO-threads ingebracht in het onderhuidse weefsel. Het is geen lichtzinnige behandeling en vooral de zogenoemde Happy Lift is geschikt voor een diepe neus-lippenlijn." Meteen na een behandeling zie je resultaat, maar omdat de draadjes ook de aanmaak van collageen en elastine stimuleren, is het effect pas na 3 tot 4 maanden optimaal.

Laser

Ben je bang voor naalden (en draden) dan kun je met behulp van laser ook nog de neus-lippenlijn verminderen. "Hou er wel rekening mee dat een laser het probleem van onderhuids vetverlies niet oplost. Het heeft dus alleen zin om voor deze behandeling te kiezen als een slappe huid de oorzaak van jouw neus-lippenlijn is."
Hetzelfde geldt trouwens ook voor de PDO-draadjes. “Natuurlijk wordt je neus-lippenlijn minder zodra je de huid straktrekt, maar waarschijnlijk zul je ook nog met fillers het volumeverlies moeten aanpakken.”

En de herstelperiode van de laser is ook iets om mee te nemen in de keuze voor de behandeling van je neuslippen-lijn: "De golflengte is van belang, het soort lens en de energie die er gebruikt wordt, maar ga uit van een downtime van gemiddeld 7 dagen." Maar dan heb je ook wat. "In de maanden na de behandeling zie je dat de neus-lippenlijn sterk vermindert." En het is een langetermijninvestering: "Gemiddeld heb je twee jaar plezier van een laserbehandeling."

Furrow op Instagram