arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De voordelen van bindweefselmassage

Dé 5 voordelen van een bindweefselmassage

Aan de basis van een gezonde huid, staat een goede doorbloeding. En laat het stimuleren van je doorbloeding nu het (voornaamste) doel zijn van een bindweefselmassage. Mocht je nog niet overtuigd zijn: de voordelen van bindweefselmassage op een rij.

Versnelt de afvoer van afvalstoffen

Patricia Geurtsen, massagetherapeut: "Zelfs als je extreem gezond leeft, stapelen afvalstoffen zich op in je huid. Met een bindweefselmassage kun je ervoor zorgen dat deze afvalstoffen versneld worden afgevoerd."

Je kunt deze behandeling dan ook echt zien als een detox voor je huid. "En door een verbetering van je bloedcirculatie is je huid ook in staat om voedingsstoffen op te nemen."

Om het proces extra kracht bij te zetten, is het belangrijk om na afloop veel water te drinken. "In principe kan en mag je na een bindweefselmassage alles gewoon weer doen. Het advies is wel om extra groene thee of water te drinken. Dit helpt om de vrijgekomen afvalstoffen kwijt te raken."

Werkt anti-aging

Verwacht niet dat je na één behandeling 10 jaar jonger de deur uit loopt, maar een bindweefselmassage heeft een liftend, verstevigend én huidverjongend effect. "Door de intensieve massagetechniek worden je fibroblasten gestimuleerd om meer collageen en elastine aan te maken."

Ook het verminderen van onderhuidse verklevingen zie je terug in de textuur van je huid. "Door je fibroblasten aan het werk te zetten, wordt je huid soepeler én steviger. En het feit dat hij beter in staat is om voedingsstoffen op te nemen doet daar nog eens een schepje bovenop."

Vermindert stress

Misschien zijn de eerste behandelingen ietwat pijnlijk, maar zodra de ergste problemen zijn opgelost, kan een bindweefselmassage zelfs lekker zijn. "Bindweefselmassage kan in eerste instantie best pijnlijk zijn. Hoe meer verklevingen, hoe gevoeliger. Maar aan de andere kant geeft de behandeling ook meteen verlichting."

Naarmate een kuur vordert, merk je dat de massage steeds minder gevoelig wordt. "En als je bindweefsel in optimale conditie is, kan de massage zelfs ontspannend zijn. En over minder stress gesproken, van een gladde, strakke huid word je natuurlijk ook blij."

Furrow op Instagram