arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
cupping-massage-1

Cupping massage tegen cellulite

Cupping massage tegen cellulite

Niet te verwarren met de cuppingmethode waarbij sterren als Jennifer Aniston en Gwyneth Paltrow met ondefinieerbare ronde plekken op hun rug op de rode loper gesignaleerd worden, maar cupping massage is het nieuwste geheim tegen cellulite. Agnieszka Kadula, Bodyfix: “Bij deze vacuümmassage wordt je huid met behulp van zogenoemde cuppings gemasseerd, om zo opgeslagen vet en verklevingen los te maken.”

Cupping massage mag dan dé trend van dit moment zijn, de methode zelf is allesbehalve nieuw. “Deze vacuüm massage wordt al duizenden jaren in de Oosterse geneeskunde gebruikt om ervoor te zorgen dat afvalstoffen vanuit de diepere huidlagen gemakkelijker kunnen worden afgevoerd.”

Maar het blijft bij cupping niet alleen bij het versneld afvoeren van afvalstoffen. “Deze massage richt zich vooral op het verstrakken van de huid. Met behulp van glazen bokalen wordt de doorbloeding van de huid verbeterd, zorgt het ervoor dat eventuele vochtophopingen in je huid worden verminderd en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Met een strakkere huid tot gevolg.”

cupping-massage-2

Cupping vs. bindweefselmassage

Ondanks dat de twee behandelingen zich allebei richten op het verminderen van cellulite, is er wel een groot verschil tussen cupping en bindweefselmassage. “Cupping is oppervlakkiger, een bindweefselmassage gaat een stuk dieper.” De vraag is dan ook of cupping het nieuwe wondermiddel tegen cellulite is: “Natuurlijk zorgt deze massage ervoor dat je huid strakker wordt en dat de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd, maar met alleen cupping kom je er niet.”

Dat is ook de reden dat cupping en bindweefselmassage vaak gecombineerd worden. “De zuigkracht van de cuppings en het verwijderen van de vetophopingen met je handen tijdens een bindweefselmassage zorgen uiteindelijk voor een flinke vermindering van cellulite.”

Cupping massage ervaringen

Cupping massage is niet helemaal pijnloos en de kans is groot dat je de dag na de behandeling gezegend bent met blauwe plekken. “Geen zorgen, maar de cups kunnen zeker voor bloeduitstortingen en/of blauwe plekken zorgen. Deze blijven meestal een aantal dagen tot een week zichtbaar. Daarnaast kan het zijn dat je een beurs gevoel aan de massage overhoudt.”

Cupping massage kosten

Wil je echt cellulite verminderen, dan combineer je je cupping massage met een uitgebreide bindweefselmassage. Kosten voor een combibehandeling liggen rond de 35 euro voor een half uur, tot 55 euro voor een uur.

Voor meer informatie over cupping massage kun je terecht op de website van Bodyfix.

Furrow op Instagram