arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Coolsculpting

Coolsculpting: dé trend voor 2019?

Vet bevriezen, vet wegzuigen of vet oplossen. Je kunt moeilijk iets dé trend voor 2019 noemen, als het al een trend is.
De vraag naar Coolsculpting is het laatste jaar explosief gestegen en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Dun, terwijl je ligt.

Afvallen

Vet bevriezen is waarschijnlijk de meest bekende methode als het gaat om het verwijderen van ongewenst en hardnekkig vet op je buik, billen en benen.
Het klinkt tegenstrijdig, maar Coolsculpting is een methode om vet te verliezen, niet om af te vallen.

Bij deze behandeling worden je vetcellen gecontroleerd gekoeld tussen de 2 en 4 graden Celsius, waardoor ze kristalliseren en van vorm veranderen. Op deze manier kan je vet verwijderen wat je met een (crash)dieet of in de sportschool niet lukt.
Nadat je vetcellen 'bevroren' zijn, worden ze afgebroken en verlaten ze op een natuurlijke manier je lichaam.

Gemiddeld verlies je tussen de 20 en 30% van je vetcellen van het behandelde gebied. Ondanks dat moet je Coolsculpting dus niet zien als een behandeling om af te vallen, maar om je lichaam te shapen.
Het is zelfs zo dat je niet voor de behandeling in aanmerking komt als je BMI boven de 30 ligt.

Alternatieven CoolSculpting

Coolsculpting is ooit ontstaan als alternatief voor liposuctie, maar inmiddels heeft de behandeling zo'n gevestigde naam in de cosmetische wereld, dat er ook weer alternatieven zijn voor Coolsculpting.
In plaats van je vet te bevriezen kun je het namelijk ook oplossen met Belkyra, verhitten met Sculpsure of met behulp van elektrische pulsen verwijderen.

De toename van non-invasieve behandelingen zoals Coolsculpting is waarschijnlijk het topje van de ijsberg. If you can squeeze it, you can freeze it!

Furrow op Instagram