arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Carboxy therapie tegen wallen

Carboxytherapie tegen wallen

Het geeft de bubbels aan je champagne (en voor het geval je geen alcohol drinkt: aan je cola light), maar wordt ook ingezet om de wallen onder je ogen mee te verminderen: kooldioxide.
Cosmetisch arts Tom van Eijk: "Bij carboxytherapie wordt dit onzichtbare gas gebruikt om je huid te verjongen, donkere kringen onder je ogen te verminderen én zelfs om vet te verwijderen."

Carboxytherapie

Kooldioxide (niet te verwarren met zuurstof!) vindt je in de lucht die we in- en uitademen en is van nature ook aanwezig in je lichaam, maar wordt tijdens deze behandeling gebruikt om je huid te verhelderen en te verjongen. "Door kooldioxide net onder je huid te injecteren, zorg je ervoor dat de doorbloeding verbeterd wordt. Dit leidt tot een toename van zuurstof, waardoor cellen zich sneller herstellen en vernieuwen. Daar komt bij dat deze behandeling ook de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Met een stevigere huid tot gevolg."

Maar carboxytherapie is niet alleen geschikt als je last hebt van donkere kringen: "Ook voor het verminderen van striae en littekens wordt deze behandeling regelmatig ingezet."

De behandeling zelf is een fluitje van een cent (binnen 10 minuten sta je weer buiten!), maar voor het uiteindelijke resultaat zul je langer geduld moeten hebben. "Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig om de wallen onder je ogen zichtbaar te verminderen". Daar komt bij dat je ook rekening zult moeten houden met tussenpozen van ongeveer één maand. "Het duurt dus minimaal drie maanden voor je resultaat ziet. Als je die überhaupt al ziet."

Carboxytherapie ervaring

Het effect van carboxytherapie staat namelijk vaak ter discussie. Tom: "Vooral als pigment de oorzaak is van je donkere kringen, is het effect van carboxytherapie gering."

Maar het geringe effect valt in het niet bij de eventuele risico's: “Er wordt gewaarschuwd voor het gebruik van kooldioxide rond je ogen, omdat het (tijdelijke) blindheid zou kunnen veroorzaken, maar dit betreft wel een zeer zeldzame complicatie, waar ook bij het gebruik van fillers onder je ogen voor gewaarschuwd wordt. Hou wel rekening met blauwe plekken en zwelling net na de behandeling."

Carboxytherapie kosten

De kosten van carboxytherapie zijn ongeveer 150 euro per behandeling. Kies je voor een kuur (6 behandelingen) dan moet je rekenen op een bedrag van rond de 600 euro.


Furrow op Instagram