arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Bindweefselmassage benen

Bindweefselmassage benen

Waarom zou je een bindweefselmassage alleen tot je gezicht beperken, als je benen net zo gebaat zijn bij deze behandeling? Een regelmatige bindweefselmassage van je benen voorkomt cellulite, gaat rusteloze benen tegen, zorgt voor een strakkere huid én kan zelfs spataderen verminderen. Agniezska Kadula: "Vaak ligt aan bovenstaande klachten een verslechterde doorbloeding ten grondslag. Door bindweefselmassage van je benen worden de onderhuidse verklevingen minder en neemt de doorstroming van het bloed in de huid weer toe."

Er is een geldige reden voor bindweefselmassage van je benen met het oog op een strakke huid en/of het verminderen van cellulite, maar stijve gewrichten, rusteloze benen én spataderen kunnen ook aanleiding zijn voor deze behandeling. "Sommige problemen los je namelijk niet op met eindeloze squats en deadlifts in de sportschool, maar vragen om ouderwets handwerk."

Rusteloze benen

Rusteloze benen kunnen je (nacht)rust behoorlijk verstoren. "Als je last hebt van het RLS-syndroom, dan zijn de klachten vaak 's avonds en 's nachts het ergst. Magnesium, calcium en ijzer in combinatie met bindweefselmassage kunnen ervoor zorgen dat de klachten minder worden. Hierdoor worden afvalstoffen versneld afgevoerd en verbetert de effectiviteit van de spieren." Ook bindweefselmassage van het bekken kan voor verbetering zorgen. "En hierdoor slaap je waarschijnlijk ook beter, wat vaak ook al voor een vermindering van de symptomen van rusteloze benen zorgt."

Hormonen (zwangerschap/overgang) en leeftijd kunnen de kwaliteit van je bindweefsel verminderen met verklevingen tot gevolg. "Bindweefsel dat minder goed bindt en hard aanvoelt onder de huid kan resulteren in chronische spierspanning. Door je bindweefsel grondig te masseren worden vochtophopingen verminderd en de doorbloeding weer op gang gebracht ."

Spataderen

En dan zijn er nog de gevreesde spataderen. Agnieszka: "Met behulp van bindweefselmassage van je benen kun je spataderen eventueel verhelpen, maar je moet wel heel voorzichtig zijn. Je moet juist de zwakke aderen vermijden en het omliggende bindweefsel versterken om zo de doorbloeding in je benen weer op gang brengen."

Cellulite benen

Hou er wel rekening mee dat de bindweefselmassage van je benen niet geheel pijnloos is. Vooral niet als je last hebt van cellulite: "Hoe meer onderhuidse verklevingen, hoe intensiever (en pijnlijker!) de massage." En zelfs als het niet op je prioriteitenlijstje staat, kun je stiekem toch rekenen op strakkere benen. "Deze massagetechniek stimuleert nu eenmaal de aanmaak van collageen en verbetert de elasticiteit van je huid."

Furrow op Instagram