arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Voordelen HIFU

5 voordelen van HIFU

Een mini-facelift, maar dan één zonder blauwe plekken en zwelling. Maar daar blijft het niet bij, er zitten nog veel meer voordelen aan HIFU.

Summerproof

Geen pigmentverschuivingen of een lichtgevoeligheidsreactie waar je rekening mee moet houden: HIFU is één van de weinige cosmetische behandelingen waarbij je niet van tevoren het weerbericht hoeft te checken.
Bij deze gezichtsbehandeling blijft je bovenste huidlaag intact, waardoor je geen rekening hoeft te houden met de zon. Je kunt HIFU dus met een gerust hart het hele jaar door plannen.

Dat geldt trouwens niet voor het verwijderen van je beenvaatjes of IPL. Zie artikel: Niet in de zon na laser of IPL.

Geen hersteltijd

Misschien is je huid net na de behandeling een beetje rood en kan je een beurs gevoel hebben, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. HIFU is een mini-facelift zonder zwelling, blauwe plekken of korsten. En je gaat ook niet ineens twee weken later vervellen.
Bij HIFU blijft je bovenste huidlaag volledig intact en dat komt de hersteltijd ten goede. Kortom: die is er niet of nauwelijks.

Lunchtime-treatment

In theorie zou je een HIFU-behandeling tijdens je lunchpauze kunnen plannen. De behandeling zelf is kort, maar krachtig en als het goed is sta je binnen 60 minuten weer buiten, zonder een schrijntje pijn. Alhoewel, de behandeling is niet helemaal pijnloos (zie artikel: Doet HIFU pijn?)

Het Ultrasound gaat dwars door je huid heen, maar beschadigt je bovenste huidlaag niet. Het liftende effect van HIFU vindt onderhuids plaats, maar daar is aan de buitenkant voorlopig niets van te zien. Je kunt dus zonder zorgen een uur later weer achter je bureau plaatsnemen.

Natuurlijk resultaat

Het effect van HIFU ontstaat niet van de één op andere dag. Na één behandeling gaan je fibroblasten als een dolle collageen en elastine produceren, maar voordat je huid echt strakker wordt, ben je 6 maanden verder.
Aan die geleidelijke opbouw van collageen en elastine zitten zowel voor- als nadelen. Het nadeel is dat je niet meteen profijt van je harde werken ziet, maar het voordeel is dat het proces heel natuurlijk verloopt.

HIFU + Botox = top

Er moet twee weken tussen de verschillende behandelingen zitten, maar HIFU kun je heel goed combineren met andere cosmetische behandelingen, zoals botox en fillers. Ook laser en HIFU is een geweldige combinatie.
In de ideale wereld combineer je HIFU met laser en botox en fillers. HIFU voor het verstrakken van je huid, de fractionele laser voor het verbeteren van de textuur van je huid en botox en fillers voor het verminderen van rimpels. Succes verzekerd.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram