arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
5-behandelingen-rimpels-onder-ogen

5 behandelingen om rimpels onder je ogen te verminderen

Een combinatie van de musculus orbicularis oculi (weer wat geleerd), huidbeschadiging door de zon en de tand des tijds zorgen ervoor dat er onder je ogen ook steeds meer fijne lijntjes en rimpels ontstaan. De lachrimpels aan de zijkant vallen meestal nog wel in de categorie charmant, maar de droogtelijntjes onder je ogen ben je waarschijnlijk liever kwijt dan rijk. Gelukkig kun je met deze 5 behandelingen de rimpels onder je ogen verminderen:

Vitamine A-zuurcrème

Wil je niet al te drastisch van start gaan, dan is vitamine A-zuurcrème de eerste optie om de rimpels onder je ogen mee te behandelen. Cosmetisch arts Tom van Eijk: "Het is een effectieve crème om je huid te verstevigen en de aanmaak van nieuwe cellen te stimuleren."

Het zijn vaak de bijwerkingen van vitamine A-zuurcrème die in het begin voor enige terughoudendheid kunnen zorgen. "De huid onder je ogen is dunner en dus gevoeliger, waardoor je eerder last kan hebben van een rode huid, schilfering, jeuk, zwelling en het vasthouden van vocht. Bouw het langzaam op en gebruik onder je ogen bij voorkeur altijd vitamine A-zuurcrème van 0,02%, oftewel de laagste dosering."

PDO-draadlift

Ook de PDO-draadlift wordt steeds vaker gebruikt om de fijne lijntjes en rimpels onder je ogen te verminderen. "Omdat de oplosbare hechtdraden de aanmaak van collageen stimuleren kan je ook de huid onder je ogen behandelen." Toch is deze behandeling niet helemaal zonder risico. "Omdat je huid in dit gebied heel erg dun is, is het belangrijk om de PDO-draden zo te plaatsen dat ze niet zichtbaar zijn."

En dan is er nog de mogelijkheid op een infectie. "Alles wat je inbrengt kan gaan ontsteken, maar de kans hierop is wel heel klein."

Het voordeel is dat er veel mogelijk is om de rimpels onder je ogen te verminderen, maar als je een fout maakt, dan is die wel gelijk zichtbaar.

Botox

Botox wordt vaak gekoppeld aan de fronsrimpel, of bij rimpels in het voorhoofd, maar minder bekend is dat je met behulp van botox ook fijne lijntjes onder je ogen kunt verminderen. "Het gaat dan natuurlijk wel om fijne lijntjes en rimpels waarvan het samenknijpen van je ogen de oorzaak is."

Relatief onbekend is dat rond je ogen ook een spier loopt die fijne lijntjes en rimpels kan veroorzaken: "Met behulp van botox kun je de kracht van deze kringspier verminderen. Voordeel is dat er weinig risico's aan verbonden zitten en dat je bij deze behandeling niet bang hoeft te zijn voor een verlies aan expressie."

Laser

Aangezien je met behulp van dit apparaat je huid kunt verstrakken wordt de laser steeds vaker gebruikt om de huid onder je ogen behandelen: "Een fractionele laser is één van de beste behandelingen als het gaat om het verbeteren van je huidstructuur. Voor de behandeling van fijne lijntjes en rimpels onder je ogen wordt hij dan ook steeds vaker gebruikt."

Heb je last van pigmentvlekken of een zwangerschapsmasker, dan kun je de laser juist beter vermijden. “Een laser werkt met warmte. Dit kan ervoor zorgen dat de melanineproductie wordt verstoord en hierdoor kan met name een melasma verergeren."

Fillers

Met name hyaluronzuurfillers worden veel gebruikt in dit gebied. "Je kunt met deze behandeling niet alleen volume toevoegen onder de ogen waardoor donkere kringen minder zichtbaar worden, maar tegelijkertijd kan je ook de huid verstevigen."

Hyaluronzuur houdt vocht vast, waardoor fijne lijntjes onder je ogen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar ook hiervoor geldt dat voorzichtigheid geboden is. Als je gevoelig bent voor vochtophoping onder je ogen, is een filler in dit gebied niet altijd de beste keus.

Ook voor fillers geldt namelijk dat er weinig ruimte is voor fouten. “Het voordeel is dat er veel mogelijk is om de rimpels onder je ogen te verminderen, maar als je een fout maakt, dan is die wel gelijk zichtbaar."Furrow op Instagram