arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
3 x de beste behandeling tegen zweten

3 x de beste behandeling tegen zweten

Zweten is een natuurlijke reactie op warmte, emotionele prikkels, fysieke inspanning, pittige spijzen en alcohol. Maar er is een grens. Dit zijn de beste behandelingen tegen zweten.

Botox

Misschien niet de meest goedkope oplossing, maar botox wordt steeds meer gebruikt om (overmatig) zweten tegen te gaan. Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "Botox blokkeert het signaal dat je zweetklieren aanzet tot transpireren. Het is dan ook een zeer effectieve behandeling om zweten te verminderen."

Met gemiddeld 50 eenheden botox per oksel ben je voorlopig gegarandeerd van droge oksels. "En de behandeling is niet van invloed op de zweetproductie van andere delen van je lichaam. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken, dat je ineens uit je ellebogen gaat zweten."

De behandeling is niet permanent en dus in verhouding vrij prijzig. "Hou er rekening mee dat je ongeveer 600 euro betaalt voor botox oksels en dat je de behandeling één keer per halfjaar zult moeten herhalen."

miraDry

Met 1500 euro is miraDry zeker niet goedkoop, maar je hoeft daarna nooit meer deodorant te kopen. "De miraDry maakt gebruik van elektromagnetische energie om ervoor te zorgen dat de klieren onder je oksels geen zweet meer produceren."

Je zweetklieren worden dusdanig verwarmd dat ze daarna niet meer functioneren. "Zweetklieren kunnen niet opnieuw aangroeien. Kapot betekent ook echt kapot."
Tenzij: "Het zou niet moeten mogen en is in theorie ook niet mogelijk, maar het komt voor dat je na miraDry toch weer gaat zweten. Een duidelijke reden hiervoor is er niet, maar het advies is om de behandeling dan te herhalen of liposuctie te doen."

Wil je meer weten over deze behandeling? Neem dan eens een kijkje op het Instagramaccount van @furrownl, waar Maaike je in een speciale IGTV-video meeneemt in haar herstelproces van deze behandeling.

Hydrosuctie

Wil je het echt drastisch aanpakken dan kun je je zweetklieren altijd nog laten wegzuigen. "Bij hydrosuctie worden je zweetklieren verwijderd met een zuigtechniek die lijkt op liposuctie."

Helaas geeft hydrosuctie ook geen garantie op succes. "Met deze ingreep wordt ongeveer 13 van het aantal zweetklieren verwijderd."
Je kunt helaas niet alle zweetklieren wegzuigen. "Zodoende wordt het zweten niet helemaal tot nul gereduceerd, maar de verbetering is wel zo groot dat een herhaling van de behandeling meestal niet nodig is."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram