arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Ontwaak uit je winterslaap

Ontwaak uit je winterslaap

Na een periode van kou, regen en temperaturen rond het vriespunt komt de zon ineens tevoorschijn. Lente! Tijd om te ontwaken uit je winterslaap en een nieuwe garderobe aan te schaffen. Voor je huid dan.
Cosmetisch arts Patrice Visser: "De antioxidanten moeten uit de kast. Naast het ophogen van je SPF, is het ook belangrijk om je huid extra goed te beschermen tegen infrarood en milieuvervuiling."

Van factor 15 naar factor 30 en een crème met antioxidanten dus. "Een zonnebrandcrème alleen is niet meer genoeg. Met behulp van antioxidanten zoals vitamine C, E en ferulinezuur kun je je ook beschermen tegen de andere schadelijke invloeden van buitenaf, zoals luchtverontreiniging."

Tip: Wist je dat het CE Ferulic-serum van SkinCeuticals wereldwijd wordt geadviseerd en gebruikt door dermatologen, esthetisch artsen en huidexperts voor dagelijks gebruik? Voor meer informatie over CE Ferulic en actuele adressen kun je terecht op de website van Patrice Visser.

Ferulinezuur

Ferulinezuur? "Ferulinezuur is één van de meest krachtige antioxidanten. Het neutraliseert vrije radicalen, maar voorkomt ook pigmentvlekken. In combinatie met antioxidanten zoals vitamine C en E kan ferulinezuur een hoop leed voorkomen."

Leed in de vorm van melasma. Patrice: "Meestal komt in de lente een melasma weer langzaam tevoorschijn. Los van een zonnebrandcrème kun je je met behulp van antioxidanten extra beschermen tegen de (voorjaars)zon."

Als je nu begint met permanent ontharen, dan ben je nog net op tijd voor de zomer. Maar dan moet je wel echt nu beginnen.

Vitamine C, E en ferulinezuur vormen samen een natuurlijk schild tegen uv-stralen. "Afzonderlijk van elkaar zijn deze antioxidanten al goed voor je huid, maar de combinatie is helemaal bijzonder te noemen. Als je ze combineert verbeteren ze de structuur en stevigheid van je huid, herstellen ze de vochtbalans en beschermen ze je tegen de zon. Ferulinezuur is zelfs in staat om zonschade uit het verleden te herstellen."

Lente = permanent ontharen

Over de lente gesproken: lente = permanent ontharen. "Als je nu begint met permanent ontharen, dan ben je nog net op tijd voor de zomer. Maar dan moet je wel echt nu beginnen." (zie artikel: summer bodies are made in winter.)

Een laserbehandeling voor je gezicht zou in theorie ook nog kunnen. "Zodra het zonnig wordt, moet je gewoon oppassen. Hoe verleidelijk sommige huidverbeterende behandelingen ook zijn, soms kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en de behandeling even uitstellen. Als je gevoelig bent voor pigmentatie, dan loop je zelfs met SPF 50 risico. Als het gaat om een cosmetische behandeling, waarom zou je dan onnodig risico lopen?"

En in plaats van je te richten op wat je kunt verbeteren, kan je je ook focussen op wat je kan voorkomen. "Nogmaals, antioxidanten kunnen het verschil maken. En als je dan toch bezig bent, laat dan meteen de producten met parfum staan."

Furrow op Instagram